Politistii germani sustin ca cei mai multi hoti la bancomatele din tara lor sunt romani si bulgari, gruparile infractionale dezvoltand in ultima vreme noi metode ingenioase, relateaza Deutsche Welle.

  • Cum opereaza hotii


Cea mai noua metoda pentru a fura bani din bancomate a fost identificata la patru romani arestati sambata la Berlin.
Acestia au pus banda adeziva in interiorul zonei din care se extrag banii, astfel ca bancnotele sa ramana blocate in aparat. In acest fel, clientul pleca dupa finalizarea tranzactiei cu gandul ca in bancomat nu mai exista bani sau ca este defect. In realitate, dupa ce oamenii plecau, romanii veneau si colectau banii, citeaza MEDIAFAX.

Romanii, cu varste cuprinse intre 26 si 39 de ani, au fost prinsi in flagrant delict in timp ce paraseau sediile a doua banci din Berlin. In autoturismul acestora autoritatile au descoperit banda de lipit si alte ustensile pentru manipularea bancomatelor.

Procedeul folosit a devenit cunoscut sub numele de cash-trapping, politistii din Berlin avertizand ca aceasta nu este singura metoda noua pentru a fura din bancomate, fiind folosita cu precadere de romani si bulgari
.

Prejudiciul creat anual in Germania prin furt de la bancomate si de pe carduri se ridica la 40 de milioane de euro pe an, iar la nivel european suma este de 500 de milioane.

Politistii germani, in colaborare cu cei romani, au reusit la inceputul anului 2010 arestarea a 18 persoane in Bucuresti, Constanta si Bacau, pentru jafuri la bancomate de pe teritoriul Germaniei. In urma cu cateva zile, alti doi romani au fost arestati in Rostock pentru frauda bancara prin skimming.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.