Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat ca pozitia Guvernului de a nu permite reluarea adoptiilor internationale ramane ferma desi exista inca "un lobby" din partea mai multor state europene si din partea SUA.

Ministrul a spus, intrebat in legatura cu nota atribuita Wikileaks referitoare la adoptiile internationale, ca acest subiect a ramas pe agenda cu SUA insa Guvernul de la Bucuresti si-a fixat o linie politica diferita.

" Am oprit adoptiile internationale si bine am facut. Erau in discutie cazuri deja deschise, angajate, care in mod normal ar fi trebuit finalizate, dar n-am urmarit problematica ", a spus el referindu-se la cazurile de adoptii internationale demarate si nefinalizate mentionate de nota Wikileaks, transmite MEDIAFAX.

Intrebat daca au existat cereri explicite de reluare a adoptiilor internationale, ministrul a spus la emisiunea "Dupa 20 de ani ": "Sigur ca da. Si acum avem lobby din partea mai multor state europene si din partea prietenilor nostri americani in aceasta directie, dar pozitia Guvernului este ferma: nu vom relua adoptiile internationale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.