In ciuda amenzilor mari, bucurestenii ignora sistematic legislatia in domeniul constructiilor, iar pentru a le face fata, primariile de sector au schimbat tactica: echipe mixte compuse din cate un inspector de specialitate si un salariat al Politiei Comunitare parcurg sistematic, dupa un program bine stabilit, toate strazile, pentru a identifica in teren, inca din faza incipienta, titularii si executantii lucrarilor fara autorizatie. Actiunea a dat si primele roade, astfel ca Primaria sectorului 3 a aplicat deja amenzi de 41.000 RON pentru construirea fara autorizatie. Chiar si in cazul detinerii autorizatiilor, inspectorii descopera, la receptiile de lucrari, ca valoarea estimata inainte de inceperea constructiilor este mult depasita. Angajatii Serviciului de disciplina in constructii desfiinteaza chioscuri, terase si garaje amplasate ilegal pe domeniul public si privat, numai in aceasta saptamana fiind "in lucru" 13 zone din sector.

Cetatenii pot semnala problemele speciale privind constructiile amplasate ilegal pe domeniul public, iluminatul deficitar sau problemele care privesc traficul rutier, la dispeceratul non-stop - telefon 9854 - sau pe site-ul www.sector3primarie.ro, sectiunile "Mediul curat conteaza", "Iluminatul public modern - Lumina pe fiecare strada" si "Siguranta in traficul rutier - Pentru Dumneavoastra!".

La randul sau, Primaria sectorului 2 i-a amendat cu 4 miliarde de lei vechi pe 120 de posesori de constructii amplasate ilegal pe domeniul public. Ieri a inceput demolarea a 22 de garaje situate pe strada Luncsoara, din cartierul Mosilor, langa Scoala generala nr. 307, pe terenul de 2.000 mp urmand a se amenaja un loc de joaca pentru copii. Inainte de a aplica sanctiunile, primariile emit somatii de avertizare, care obliga proprietarii constructiilor respective sa inceapa desfiintarea lor, in caz contrar aplicandu-se amenzi in baza Legii 50/2001.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.