In fiecare an, pana la 75% dintre pacientii din intreaga lume nu primesc tratament eficient. Ce este medicina personalizata?

  • Anual, in Statele Unite se inregistreaza peste 100.000 de decese cauzate de efectele adverse ale medicamentelor

Medicina personalizata se bazeaza pe faptul ca pacienti cu acelasi diagnostic clinic pot raspunde diferit la tratament. Termenul a fost folosit pentru prima data in sensul cunoscut astazi, in urma cu peste 10 ani.

Astfel, un anumit medicament poate fi extrem de eficient pentru un pacient, insa, acelasi medicament poate sa nu aiba rezultatele scontate in cazul altui pacient, cu acelasi diagnostic. Caracteristicile personale ale pacientului, dar si caracteristicile bolii, influenteaza maniera in care actioneaza medicamentele, potrivit Roche Romania.

  • Medicina personalizata - tratamentul potrivit pentru pacientul potrivit

Medicina personalizata
are astfel potentialul de a adauga valoare medicala prin oferirea de tratamente tintite, crescand calitatea vietii pacientilor. Desi potentialul complet al medicinei personalizate nu este inca realizat, exista deja in practica medicala o serie de abordari ce demonstreaza schimbarea de paradigma si trecerea treptata de la o abordare generalizata, la tratamente tintite, personalizate si terapii ghidate de raspuns.

Medicina personalizata imbunatateste intelegerea bolilor si permite stratificarea pacientilor ce sufera de o anumita boala in sub-grupuri, ceea ce poate ajuta la evitarea tratamentelor inadecvate sau care nu sunt necesare. Prin intermediul medicinei personalizate se ofera de asemenea teste de diagnosticare care permit identificarea grupurilor de pacienti care pot raspunde cel mai bine la un anumit tratament.

Cunoasterea organismului uman si a paticularitatilor bolilor a crescut considerabil in ultimii ani, ceea ce a facut ca medicina personalizata, prin abordarile ei, sa devina din ce in ce mai importanta.

Roche este lider in domeniul cercetarii medicale prin divizia de farmaceutice si de diagnostice, reprezentand cea mai mare companie de biotehnologie, la nivel mondial. Compania produce medicamente diferentiate clinic in domeniul oncologiei, virologiei, bolilor inflamatorii, bolilor metabolice si afectiunilor sistemului nervos central.

Citeste si:
Despre Cloud PACS: cum pot utiliza medicii această tehnologie în...
Despre Cloud PACS: cum pot...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.