Din primavara, bucurestenii vor putea calatori cu 500 de autobuze moderne, aduse din Franta sau Germania. Numai doua firme, EVO BUS Germania si IRIS BUS Franta, si-au prezentat ofertele ieri, in cadrul unei licitatii publice, organizate la Primaria Municipiului Bucuresti.

Din cauza gradului foarte mare de uzura a mijloacelor de transport in comun, autoritatile bucurestene au decis achizitionarea, la sfarsitul acestui an, a 500 de autobuze noi. Initial, in cadrul licitatiei, caietul de sarcini a fost cumparat de 37 de firme. Numai doua au ramas pe pozitii si au venit in fata comisiei cu o oferta de preturi, in trei variante de plata. Cu plata la livrare, in rate sau in leasing financiar, ofertele de pret ale celor doua firme se incadreaza intre 333.774.000 RON si 421.208.608 RON. Care oferta este mai buna nu se stie deocamdata, comisia de specialitate urmand ca in decurs de o luna sa analizeze si sa decida. "In momentul de fata, parcul auto al RATB are 1.155 de autobuze, dintre care 500 au norma de casare indeplinita, iar costurile de intretinere sunt foarte mari. Sper ca pana la sfarsitul anului sa incheiem contractul cu una dintre cele doua firme, iar din primavara sa apara in Capitala autobuzele cele noi", a promis directorul RATB, Aron Gheorghe.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.