Pentru cei fara timp, fara talent culinar ori doar comozi, masa de pranz sau cina pot fi rezolvate cu un telefon sau un click de mouse

Modelul occidental de livrare a mancarii la domiciliu a fost preluat cu succes in Bucuresti. De la pizza la mancare chinezeasca, fast-food sau preparate traditional romanesti, o intreaga gama de preferinte este acoperita de oferta localurilor. In ultimii ani s-a dezvoltat o adevarata retea de localuri care fac livrari, iar serviciile lor sunt tot mai solicitate in Capitala.
Fara a da detalii despre profitul efectiv, reprezentantii mai multor companii din acest domeniu admit faptul ca afacerea a crescut simtitor in ultimii ani.

Pranzul se comanda de la serviciu, cina de acasa

Aceste companii acopera o nisa lasata deschisa de firmele de catering, care lucreaza numai cu comenzi mari, pentru petreceri sau evenimente. Spre deosebire de acestea, firmele de livrari la domiciliu se adreseaza celor care vor sa ia masa fara a iesi in oras. Reprezentantii lor spun ca, daca pana la pranz comenzile vin in general de la angajati de companii, spre seara clientii sunt persoane fizice. "Noi facem livrari de un an si patru luni. La inceput aveam o singura motocicleta pentru distributie, iar acum avem sapte masini si doua motociclete. Suntem alternativa pentru oamenii tot mai ocupati care nu au timp sa gateasca", ne-a declarat Silviu Marcu, managerul "La Matache".

Majoritatea firmelor primesc comenzile si prin internet. Mecanismul este destul de simplu. Trebuie sa va faceti un cont pe site pentru a va autentifica, dupa care puteti comanda. Tot pe site puteti vedea si meniuri, precum si conditiile de livrare. In momentul in care firma primeste comanda, veti fi sunati pentru confirmare si pentru detalii referitoare la timpul de livrare. Pentru companii exista si riscul de a ramane cu o comanda neonorata. An-gajati ai diferitelor firme de livrari au spus ca aceste cazuri sunt insa destul de rare si ca au o baza de date dupa numerele de telefon care ii ajuta in astfel de situatii. "Sigur ca daca exista o serie repetata de comenzi false nu vom mai livra persoanei respective", a explicat Gabriela Stan de la Jerry,s Pizza.

Comenzile mici nu sunt rentabile

Capitala este impartita pe zone de distributie de catre companiile de livrari. Unele nu onoreaza comenzi decat din unul sau doua sectoare, in functie de amplasarea sediului lor, in timp ce majoritatea cer o taxa suplimentara pentru transport in cazul in care livrarea se face in afara unor "zone gratuite".
Un alt criteriu comun firmelor de livrare la domiciliu este comanda minima. Aceasta poate sa fie de la mai putin de 10 RON si pana la 60 RON. Reprezentantii localurilor spun ca nu este rentabil sa livreze comenzi foarte mici. Astfel, cei mai avantajati din punct de vedere al gamei de optiuni disponibile sunt locuitorii din zonele centrale ale Capitalei.

Companie specific telefon comanda ultima comenzi online
minima comanda

Taj restaurant indian 410 18 20 20 RON 24.00 www.culinar.ro

Jerry’s Pizza pizza & fast food 311 21 21 10,7 RON 23.00

DLM catering romanesc 313 49 64 15 RON 18.00 www.chelner.ro

Templul Soarelui restaurant chinezesc 211 16 93 28 RON 23.30 www.templulsoarelui.ro

La Matache rotiserie & fast food 310 73 27 35 RON non-stop www.culinar.ro

Casa Elisabeta romanesc & international 224 55 88 50 RON 17.00 www.casaelisabeta.ro

XFood romanesc si international 252 99 15 25 RON 22.00 www.xfood.ro

Wu Xing mancare chinezeasca 222 21 26 20 RON 23.00 www.culinar.ro

Lunch Time romanesc si international 0724 640 631 0-60RON 02.00 www.lunchtime.ro

Telepizza pizzerie 201 69 90 9.4 RON 24.00 www.culinar.ro

Mike’s delivery romanesc & international 320 20 30 15 RON 24.00 www.culinar.ro

"Ce mancam azi" fast food - 25 RON non-stop www.cemancamazi.ro

Cine sta aproape, mananca mai ieftin

Spre exemplu, la "Wu Xing", comanda minima este de 20 RON, iar pentru livrarile din afara zonei de gratuitate se plateste intre 4 si 10 RON transport. Comenzile gratuite sunt in zonele Grivitei si Baba Novac. Restaurantul "Casa Elisabeta" (str. Ion Neculce, sectorul 1) face livrari numai in sectorul 1 si in apropiere, iar daca transportul este gratuit in aceasta zona, comanda minima trebuie sa fie de 50 RON. Rotiseria "La Matache" (langa Piata Matache) are o zona de gratuitate de 7 km in jurul locatiei, dupa care taxa de transport este intre 3 si 6 RON.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.