Asa cum s-a pronuntat si in alte randuri, Clubul Roman de Presa respecta legile proprietatii private si considera ca orice proprietar de presa are dreptul sa faca schimbarile pe care le crede de cuviinta in cadrul personalului redactional, potrivit prevederilor contractuale.
In cazul ziarului "Evenimentul zilei", membru CRP, se vehiculeaza posibilitatea ca acesta sa fie transformat intr-un tabloid, publicatie de barfa, scandal si divertisment. Aceasta eventualitate ingrijoreaza Clubul Roman de Presa deoarece, in aceasta perioada politica dificila, consideram ca un ziar politic, oricat de subiectiv, e mai necesar presei romanesti si opiniei publice decat un tabloid. Si asa gradul de tabloidizare al presei nationale este destul de mare, si prin contributia trusturilor straine.
Clubul Roman de Presa solicita trustului Ringier sa mediteze si asupra intereselor presei romanesti in ansamblul ei in legatura cu deciziile ce le va lua cu privire la cotidianul "Evenimentul zilei".

Pozitia Ringier

Planurile de dezvoltare au drept scop pozitionarea "Evenimentului zilei" drept ziarul de referinta numarul unu din Romania.
Zvonurile privind transformarea "Evenimentului zilei" in tabloid sunt complet neintemeiate. In primul rand, de la preluare pana acum, in toate declaratiile publice Ringier a exprimat clar obiectivul de a investi in "Evenimentul zilei" pentru a deveni ziarul de referinta numarul unu din Romania. Si mai exista un argument de ordin logic: Ringier are tabloidul numarul unu - "Libertatea" si nu are nici un sens, din punctul de vedere al afacerilor, sa mai pozitioneze inca un ziar care ii apartine pe acelasi segment de piata.
Dorim sa asiguram Clubul Roman de Presa ca vom ramane fermi in sustinerea acestei pozitionari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.