Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, afirma ca ministerul lucreaza la un concept prin care se va putea combate vanzarea de produse etnobotanice si pe internet, concomitent cu actiunile de eliminare a magazinelor specifice.

Traian Igas a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Arad, ca urmatoarea etapa de lupta impotriva produselor etnobotanice vizeaza comertul online.

"Impreuna cu Ministerul Sanatatii si al Agriculturii am semnat un ordin comun prin care actionam in vederea eliminarii de pe piata a acestor magazine care vand produse etnobotanice. Este o batalie dura cu tot ce inseamna distributia acestor produse si avem actiuni saptamanale in aceasta directie. In continuare, lucram si la capitolul privind vanzarea prin internet", a spus ministrul, relateaza MEDIAFAX.

Guvernul urmeaza sa ia o decizie in privinta produselor etnobotanice, in acest sens fiind elaborat un proiect de ordonanta de urgenta.

Guvernul declara razboi etnobotanicelor

Proiectul urmareste interzicerea vanzarii si detinerii substantelor etnobotanice prin confiscarea marfurilor pentru un interval de pana la 18 luni cu suspendarea activitatii comerciantului pana la analiza de laborator, amenzi ce ajung la 100.000 lei si chiar inchisoare intre 2-8 ani pentru vanzarea acestor produse, masurile fiind incluse in proiectul de ordonanta de urgenta privind combaterea etnobotanicelor
.

Citeste si: Comercializarea etnobotanicelor: Pro sau contra?

Comenteaza subiectul pe pagina de facebook 9am

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.