Social 10 Martie 2011 11:15
Un zvon a inceput sa circule in ultimul timp prin presa, care spune ca Patriarhia Romana ar cere interzicerea Zilelor de 1 si 8 Martie pentru ca sunt sarbatori pagane, care indeamna femeia la desfranare.

  • Cand lucrurile merg prea departe

Zvonurile mai spuneau ca, potrivit Patriarhului Daniel, femeile dau dovada de vanitate si lipsa de credinta in zilele de 1 si 8 Martie, uitand ca datoria lor pe Pamant este sa isi slujeasca barbatul. "Femeia devine mai lenesa in aceste zile, se deda placerilor trupesti, asteapta tot felul de daruri, si chiar ia numele Domnului in desert atunci cand nu le primeste", a spus Patriarhul Daniel. Patriarhul a mai subliniat ca zilele de 1 si 8 Martie ar trebui privite ca niste zile normale si nu impotriva ortodoxiei asa cum sunt privite acum.

"Femeia in loc sa poarte in piept iconite cu chipul Domnului, alege sa poarte unele cu zane, spiridusi, cosari si chiar cu Satana", a mai spus Patriarhul Daniel.

Asemena informatii au ajuns si la urechile romanilor din strainatate, cum af fi de exemplu, Filiera Franceza, o fituica misogina scrisa probabil de niste barbati foarte frustrati, dar care insa s-au bucurat degeaba.

  • Adevaratul mesaj

Cu toate ca jurnlistii s-au stresat, se pare ca mesajul Patriarhului Daniel pentru 8 Martie a fost unul mult mai prietenos pentru femei, care indeamna la egalitate intre sexe si pretuirea femeii in societate.

“Luminat de Evanghelia lui Hristos, crestinismul a consacrat definitiv in istorie demnitatea suprema si valoarea unica a persoanei umane, indiferent de gen, rasa ori pozitie sociala. Faptul ca „in Hristos nu mai este nici barbat, nici femeie” (cf. Galateni 3, 28) inseamna ca si unul si celalalt sunt in primul rand persoane, adica fiinte rationale, libere si iubitoare, create dupa chipul lui Dumnezeu sau al Sfintei Treimi (cf. Facere 1, 27). Deci, barbatul si femeia ca persoane sunt fiinte egale si complementare, chemate la comuniune de iubire, dincolo de orice conditionari fizice, biologice sau sociale. In aceasta perspectiva, relatia care se stabileste intre dimensiunea umana masculina si cea feminina nu mai poate fi gandita ca un raport de forte concurențiale in plan biologic, intelectual si social. Iar in plan spiritual, sfintenia exprima cel mai bine egalitatea dintre barbat si femeie, intrucat sfintii barbati si sfintele femei din calendar se bucura de aceeasi cinstire din partea Bisericii” , transmite Patriarhul.

  • Contactati de 9AM, reprezentatii BOR au ezitat sa raspunda la intrebari, insa au infirmat zvonurile legate de initiativa extremista de interzicere a Zilelor de 1 si 8 Martie.
Citeste si:
Anamaria Prodan i-a dat replica părintelui Calistrat: „Rușine...
Anamaria Prodan i-a dat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.