Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, sambata, la Rimetea, in judetul Alba, ca ministerul pe care il conduce a inceput demersurile, impreuna cu ministerul culturii german, pentru introducerea pe lista UNESCO a Castelului Peles alaturi de castelele din Bavaria.

Kelemen Hunor a spus ca Ministerul Culturii nu va putea introduce pe lista UNESCO doar o pozitie singulara pentru Castelul Peles si de aceea a inceput o serie de discutii cu ministerul german al culturii, pentru introducerea castelului alaturi de castelele regale din Landul Bavaria, relateaza MEDIAFAX.

" Pentru Castelul Peles am inceput discutiile cu nemtii, cu Bavaria, pentru ca nici Germania, nici Landul Bavaria, nu are posibilitatea de a include castelele regale din Bavaria si nici noi nu avem cum sa introducem o pozitie singulara pentru Castelul Peles. Si atunci vrem sa mergem impreuna cu Bavaria. Am fost in septembrie, octombrie, la Munchen si am discutat cu omologul meu despre acest subiect. Avem si acordul de principiu al Casei Regale de a introduce si Castelul Peles pe lista. Dar doar impreuna putem merge, pentru ca nici noi, nici bavarezii singuri nu pot", a spus Kelemen Hunor.

Ministrul Culturii a spus ca demersurile presupun includerea castelelor bavareze si a Castelului Peles direct pe lista UNESCO si nu pe lista tentativa, deoarece aceasta este o anticamera a UNESCO si procesul ar dura foarte mult timp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.