Va propunem trei idei dietetice pentru micul dejun, sarace in calorii, care stimuleaza totodata mobilizarea si arderea grasimilor.

Micul dejun reprezinta de fapt o manifestare a unui corp sanatos. Dupa noapte, este firesc ca dimineata, stomacul gol sa simta nevoia de ingestie, este un reflex cu care ne nastem si pe care toate mamiferele il prezinta.

Insa, din pacate, cu timpul si odata cu aparitia factorilor perturbatori ai sanatatii, acest “reflex” alimentar dispare, unul dintre primele semne ca stilul de viata incepe sa devina nesanatos
.

  • Un mic dejun energizant

Un mic dejun foarte energizant, sarac in calorii, care combate constipatia, detoxifica organismul si este foarte bland cu pancreasul este reprezentat de celebra masa de cereale cu lapte. Cerealele au o mare cantitate de fibre. Aaturi de multe lichide (laptele), fibrele se umfla in intestine, creaza senzatia de satietate, cresc mobilitatea intestinala si colonica, prevenind constipatia.

Cerealele au rol de detoxifiere, cu au efecte anticancerigene fata de cancerul de colon si nu se absorb, deci au 0 calorii. Cerealele integrale (cele zdrobite, neprocesate) au o cantitate foarte mare de vitamine din complexul B care combat anemia, ajuta creierul, combat oboseala, cresc tonicitatea muschilor si protejeaza sistemul cardio-vascular.

Cerealele mai contin si glucide de foarte buna calitate, cu absorbtie lenta, asigurand o doza de energie timp de cateva ore de la ingestie, fiind astfel blande cu pancreasul pentru ca nu se absoarbe brusc in sange o cantitate mare de glucide (ca in cazul consumului de ciocolata de exemplu).

Vezi alte idei dietetice pentru micul dejun pe Healthy


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.