Temperaturile si cantitatile de precipitatii asteptate in Romania in aceasta primavara vor fi in limite normale, comparabile cu mediile lunare multianuale, potrivit estimarilor Centrului European pentru Prognoza Vremii.

  • In urmatoarele trei luni, temperaturile vor fi apropiate de mediile lunare multianuale pe aproape intreg teritoriul Romaniei

In luna martie, in regiunile din sud-estul tarii vremea va fi chiar mai calda pentru inceput de primavara, cu maxime in timpul zilei de 20 de grade C. Eexceptie vor face anumite zone din nord-vestul tarii, unde va fi mai frig decat normalul lunii, precum si zonedin sud-est, unde va fi chiar mai cald decat mediile multianuale lunare.

Exceptiile lunii aprilie vor fi anumite zone din sud-vest, sud si centrul Romaniei, unde va fi mai frig decat normal. In luna mai, va fi putin mai frig pentru acea perioada in anumite regiuni din sud-vest.

Cantitatile de precipitatii
vor fi de asemenea apropiate de normele climatologice lunare in urmatoarele trei luni, in cea mai mare parte a zonelor tarii. Totusi, in martie, in unele zone din centrul si nord-vestul tarii ar putea cadea cantitati de precipitatii peste mediile multianuale, iar in sud-vest, sub normele climatologice ale lunii.

In aprilie sunt asteptate precipitatii peste media lunara multianuala in centrul si estul tarii, iar in sud-vest sub valoarea de referinta. In mai, singurele exceptii de la normal din punct de vedere al cantitatilor de precipitatii asteptate vor fi cateva zone din centrul tarii, unde ar putea ploua mai mult decat media lunara multianuala.

Oficialii ANM precizeaza ca estimarea Centrului European pentru Prognoza Vremii "nu exclude posibilitatea aparitiei unor situatii cu valori extreme de temperaturi sau cantitati mai mari de precipitatii pe intervale scurte de timp", factori ce pot conferi un caracter "sever" intervalului respectiv.

Vremea in orasul tau

Vremea in urmatoarele trei zile


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.