Primul "Stabor Tiganesc" oficial a fost inaugurat astazi de Florin Cioaba, autointitulat regele romilor.

"Este un pas mic pentru romi, dar un pas mare pentru comunitatea de romi din Europa", a declarat regele autointitulat al romilor la inaugurare, potrivit Antena 3.

Fiul acestuia, Dorin Cioaba, a declarat la randul sau ca Staborul nu se va suprapune institutiilor din Justitia Romaniei, tribunalul romilor urmand a judeca incalcari ale obiceiurilor si traditiilor etniei sau cauze civile intre familii de romi.

Lucrarile pentru amenajarea sediului au durat mai bine de un an, iar investitia in „Palatul de Justitie“ se ridica la peste 200.000 de euro, potrivit Adevarul.

  • Romania, tara de adoptie a romilor

„In partea dreapta a prezidiului va fi steagul Indiei, tara noastra de origine, steagul Romaniei, tara noastra de adoptie, si steagul tribunalului. Pe stanga va fi, din nou, steagul Romaniei, steagul Casei Regale, dar si cel al Comunitatii Europene"
, a explicat Cioaba.

  • Stabor cu 20 de jurati


Cauzele se vor judeca dupa regulile Staborului Tiganesc, iar presedintele va lua decizia finala. Printre cei 20 de jurati se numara si Florin Cioaba, regele romilor. „Magistratii" vor purta si robe, ca in orice instanta care se respecta. Astazi este programata prima sedinta oficiala a "Staborului Romano".

Citeste si: "Cine este mai usor de educat: Un tigan sau un caine"?

DOSAR 9AM: Romii in Europa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.