Cazul unei romance fortata sa se prostitueze de conationali in Marea Britanie ridica semne de intrebare cu privire la indiferenta aparenta a autoritatilor britanice de a lupta impotriva traficului si de protejare a femeilor vulnerabile importate ca sclave sexuale.

Marinela Badea, o tanara romanca in varsta de 20 de ani, a fost fortata sa se prostitueze in Marea Britanie, de catre traficanti de persoane, care au rapit-o si au tinut-o prizoniera, relateaza guardian.co.uk

Ea a ajuns in acest stat cand avea 17 ani si era ingrozita. Era batuta cu regularitate. Acum nu mai e ceva nou sa se teama. "Nu am putut avea incredere in nimeni, nu am avut nicio idee de lege, eram atat de speriata", povesteste tanara, potrivit MEDIAFAX.

Unitatea politieneasca impotriva traficului de fiinte umane Greater Manchester a arestat-o, alaturi de alte persoane, pentru infractiuni legate de prostitutie, dar cel putin Marinela a fost in conditii de siguranta in spatele gratiilor.

Prima zi a ei in custodie a fost prima de la sosirea ei in Anglia cand nu a fost fortata sa faca sex. Ea a fost violata de catre barbati diferiti de 50 de ori pe saptamana, in medie, de multe ori fiind straini violenti, beti. Inainte de a fi eliberata, Marinela era st convinsa ca va fi ucisa de banda care o traficase.

Politia britanica a stabilit ca Marinela a fost o victima nevinovata a lui Bogdan Nejloveanu (51 de ani) si a fiului acestuia, Marius (23 de ani), ambii traficanti romani, care luna trecuta, au primit cea mai mare pedeapsa din istoria Angliei. Bogdan Nejloveanu a fost condamnat la sapte ani, in timp ce fiul sau Marius la 21 de ani de detentie.

  • Povestea extraordinara a Marilenei a dezvaluit pentru prima data o viziune tulburatoare a comertului "off-street" de prostitutie din Marea Britanie.

Se ridica de asemenea intrebari cu privire la indiferenta aparenta a autoritatilor de a lupta impotriva traficului si a protectiei femeilor vulnerabile importate in Marea Britanie ca sclave sexuale, noteaza sursa citata.

Este de notorietate ca victimele ezita sa descrie experienta lor, din cauza rusinii, a fricii si din cauza stresului. Este si mai rar ca aceste femei sa accepte sa fie identificate. Motivata de dorinta de a expune aceasta lume sordida, violenta, Marinela a dezvaluit toate ororile calvarului sau, ceea ce redeschide dezbaterea despre modul in care Marea Britanie se ocupa de industria sexului.

Citeste si:
Un jandarm si iubita lui, acuzati ca au exploatat doua adolescente...
Un jandarm si iubita lui,...

  • Marinela a disparut pentru prietenii si familia sa, la mijlocul lunii martie 2008, fiind dusa din Alexandria la Bucuresti de "un prieten". I se promisese un loc de munca in Anglia ca menajera de hotel.

A fost violata, i s-au luat actele de identitate, iar in 3 aprilie 2008, avand acte ce releva ca are 21 de ani, a ajuns in statia centrala de autobuz Birmingham. Apoi o femeie, care pretindea ca e o prietena a lui Nejloveanu a luat-o intr-o casa din suburbie, in Edgbaston, unde mai erau doua tinere romance. Marinela a refuzat sa insoteasca fetele la un bordel din apropiere, primind amenintari cu moartea. A refuzat sa manance, ajungand scheletica.

Nejloveanu batut-o crunt pentru refuzul de a avea sex cu barbati, apoi a facut sex anal cu ea, dupa care a lovit-o cu capul de coltul usii. Ulterior, barbatul i-a cumparat lenjerie intima si a dus-o la "produs", ea nevorbind engleza dar incercand sa castige mila barbatilor.

Citeste si:
Angajații de la aeroporturile din Marea Britanie au intrat în grevă
Angajații de la aeroporturile...

  • In prima ei zi de prostituata a facut 300 de lire sterline, suficient - si-a spus ea - pentru a-si sprijini familia ei din Romania timp de sase saptamani, dar a fost fortata sa renunte la fiecare penny.

"Dupa aceea, am ajuns sa fac 400, 500 de lire sterline", a povestit ea, spunand si ca daca vroia sa-si cumpere tigari sau ciocolata trebuia sa intrebe.

"Schimburile" zilnice durau 12 ore, de la 22.00 la ora 10.00, sapte zile pe saptamana. Uneori, ea a fost obligata sa faca sex de 12 ori cu barbati diferiti. Ea spune ca era "normal" pentru colegele ei traficate sa faca sex cu zece barbati pe zi.

  • Marinela spune ca e convinsa ca traficul de sex in Marea Britanie este semnificativ mai mare decat cel recunoscut oficial, precizand ca a intalnit peste o suta de persoane care traficau romance in bordeluri, saune, saloane de masaj.

In cadrul unor anchete ale politiei, anul trecut au fost identificate 5.890 de bordeluri - saune, saloane de masaj si locuri folosite ilegal pentru sex platit - in Anglia si in Tara Galilor.
Citeste si:
A curs sânge din bagajul unui român pe aeroportul din Liverpool
A curs sânge din bagajul unui...

Politistii au depistat 342 de bordeluri in West Midlands. Judecand dupa statisticile lor, Marinela a fost printre 1.535 femei est-europene care lucrau in bordeluri, cu o medie de 6,6 paturi. In nord-vestul Angliei, au fost identificate 760 de astfel de locuri, fiind angajate 1.242 de lucratori de sex din Europa de Est. In Marea Britanie, politia a gasit dovezi ca cel putin 400 de femei din Europa de Est au fost traficate, avand o situatie similara cu cea a Marinelei.

  • Grupuri de protectie a femeilor deplang lipsa de actiune a politiei impotriva locatiilor cunoscute a fi de vanzare ilegala de sex. In pofida identificarii unui numar imens de bordeluri si a victimelor traficate, exista putine dovezi de o represiune a politiei concertata pentru a inchide sediile.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.