O parte dintre angajatii Spitalului Caritas din Capitala protesteaza, luni dimineata, in curtea unitatii sanitare, nemultumiti de anuntul facut de ministrul Sanatatii privind transformarea spitalului in camin de batrani.

  • [UPDATE] Savu: Spitalul Caritas retrocedat, sectiile mutate in alte unitati sanitare

"Spitalul Caritas are o echipa de profesionisti care desfasoara un act medical de calitate. Din nefericire insa, spitalul este retrocedat de peste sase ani Fundatiei Caritatea. In prezent din toata suprafata pe care se afla spitalul Caritas, un singur pavilion si cateva anexe care insumeaza 44.161 metri patrati apartin municipalitatii, restul de peste 12.000 metri patrati apartin Fundatiei. Este adevarat, exista un contract de inchiriere pana in 2015, dar pentru o chirie de 4.000 de euro pe luna, nevalidat de proprietar. Fundatia Caritatea ne-a solicitat inca din 2010 majorarea chiriei de la 4.000 de euro la 64.000 de euro", a precizat directorul general al Administratiei Spitalelor Servicii Medicale (ASSM) Bucuresti, doctor Marius Savu.

Potrivit directorului ASSMB, un alt aspect foarte important este acela ca fiind vorba despre o cladire retrocedata, municipalitatea nu poate face nicio reparatie majora, imobilele fiind intr-o stare avansata de degradare.

Municipalitatea va face toate eforturile pentru ca niciun angajat al spitalului Caritas sa nu ramana fara loc de munca prin reprofilarea unitatii sanitare si transferul catre alte spitale ale Primariei Generale, a subliniat Savu.

  • Protest la Spitalul Caritas

Managerul Spitalului Caritas, Bogdan George Jansen, a declarat pentru MEDIAFAX ca la actiunea de protest participa angajatii care au lucrat in serviciul de noapte.

"Nu stiu daca aceasta hotarare are acordul Consiliului general. Angajatii mi-au cerut voie sa protesteze intre orele 8.00 si 10.00 in curtea spitalului. Sunt in curte angajati care au lucrat de noapte si care vor fi de serviciu dupa-amiaza, cei din tura de zi aflandu-se la munca", a spus Bogdan George Jansen.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...


Acesta s-a declarat surprins de decizia ministrului Sanatatii de transformare a spitalului in centru de ingrijire a batranilor, adaugand ca Spitalului Caritas, care apartine Fundatiei "Caritatea", membra a Federatiilor Cominuitatilor evreiesti si, este cunoscuta autoritatilor de multi ani.

"Desi situatia este cunoscuta, pana acum autoritatile nu au gasit o solutie privind soarta celor 470 de angajati ai spitalului in cazul in care aceasta unitate va trebui inchisa in 2015. Toti suntem de acord ca in 2015 va trebui sa ne mutam. Pana acum nu au existat locuri unde sa fim transferati nici macar pe bucatele. Mai mult decat atat, potrivit legislatiei in vigoare, locurile sunt blocate si greu poate fi angajata o persoana. Ma intreb cine poate angaja dintr-o data 450 de medici, asistente si infirmiere", a mai spus Bogdan Jansen.

Citeste si:
Hamas aduce ostatici la spitalul Al-Shifa, susține IDF. Tel Avivul...
Hamas aduce ostatici la...

Singura cladire care apartine statului din intregul spatiu ocupat acum de Spitalul Caritas este sectia medicala, unde sunt internate si lauze si nou-nascuti, care are 80 de paturi si care a fost construita de catre stat in 1977 si data in folosinta in 1978.

Spitalul Caritas are 430 de paturi si 470 de angajati, iar conform conducerii spitalului anual in aceasta unitate sunt internati 19.500-20.000 de bolnavi, iar in acelasi interval se nasc aproximativ 2.500 de copii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.