Patru turisti din Bucuresti au fost surprinsi de o avalansa in Masivul Iezer-Papusa, sub Varful Batrana, iar salvamontistii din Campulung Muscel au plecat in cautarea lor.

Potrivit directorului Salvamont Arges, Ion Sanduloiu, dupa producerea avalansei, unul dintre turisti a reusit sa iasa de sub zapada si a sunat la serviciul unic de urgenta 112 pentru a anunta incidentul, informeaza MEDIAFAX.

"Am fost anuntati de catre unul dintre cei suprinsi de avalansa. Am inteles ca acesta nu a fost cuprins de zapada si a putut sa scape. El ne-a anuntat ca sunt alti trei colegi de-ai lui in zapada. Nu stim in acest moment starea victimelor, iar salvamontistii din Campulung Muscel au plecat in cautarea si recuperarea acestora", a declarat Sanduloiu.

Din primele informatii ale salvamontistilor rezulta ca vineri noapte turisii au dormit la Cabana Voina, iar in noaptea de sambata spre duminica s-au cazat la refugiul Iezer, dupa ce au primit cheile de la oamenii muntelui care i-au avertizat despre pericolul producerii de avalanse.

Salvamontistii spun ca turistii au parcurs Masivul Iezer-Papusa, iar duminica au ajuns in zona denumita Potcoava Iezerului, iar din relatarile persoanei care a sunat la 112 a reiesit ca avalansa s-ar fi produs in zona "Plaiul lui Patru", din Masivul Iezer-Papusa, sub Varful Batrana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.