Sindicatele din CFR au anuntat vineri ca au deschis conflictul de munca, deoarece nu au semnat contractele colective de munca.
Angajatii feroviari sunt nemultumiti si de planul de disponibilizari anuntat de autoritati. Acesta prevede concedierea a cel putin 6.000 de persoane si reducerea numarului de regionale de la opt la patru. In cazul in care nu vor ajunge la o intelegere, feroviarii ameninta cu declansarea grevei generale.

"Am adus la cunostinta declansarea conflictului de interese la CFR Calatori SA. Am solicitat concilierea de catre Ministerul Muncii, daca nu, vom respecta etapele mai departe, fiind vorba chiar de greva generala. In mometul de fata nu mai avem contract colectiv de munca. Consideram ca aceste concilieri colective propuse nu se justifica si nici nu sunt facute in baza unei analize clare", a declarat presedintel FSTFR, Maxim Rodrigo Gabriel, citat de Cotidianul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.