Trei persoane au decedat din cauza gripei A/H1N1 in ultima saptamana din luna ianuarie, iar la alte 40 a fost confirmata infectarea cu virusul gripal, existand focare locale in Bucuresti, Iasi, Bacau, Constanta, Prahova si Mures, informeaza Institutul National de Sanatate Publica (INSP).

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile al INSP a inregistrat, in saptamana 24 -30 ianuarie, 75 de cazuri de gripa, din care 43 de tip A/H1N1 si 32 de tip B, informeaza MEDIAFAX.

Dintre cele 43 de persoane la care a fost confirmata infectarea cu virusul gripal A/H1N1, trei au decedat, in judetele Bistrita, Constanta si Salaj.

Medicii au constatat o tendinta crescatoare a virozelor respiratorii acute si a gripei, cu o incidenta medie care a depasit nivelul bazal, fara insa sa fie depasie valorile maxime asteptate.

In prezent exista focare locale in Bucuresti si judetele Iasi, Bacau, Constanta, Prahova si Mures, precum si activitate sporadica in restul tarii.

Totodata, la nivel national au fost inregistrate, in ultima saptamana din ianuarie, 6.644 de cazuri de infectii acute respiratorii, cele mai mult, respectiv 2.289, la grupa de varsta 0-4 ani , urmata de grupa 5-14 ani, cu 1.925 de cazuri, informeaza CanCan.

Pana la sfarsitul lunii ianuarie au fost vaccinate antigripal 1.140.589 de persoane, dintre care 572.884 la grupa de varsta peste 65 ani, potrivit datelor inregistrate de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din Institutul National de Sanatate Publica.

De la inceputul supravegherii infectiilor respiratorii si gripei, respectiv din octombrie 2010 si pana in 1 feruarie 2011 au fost inregistrate 121 de cazuri de gripa, din care 79 de tip A/H1N1, 40 de tip B si doua de tip A/H3N2.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.