Peste 50.000 de caini maidanezi pe strazile din Bucuresti. ONG-urile vor recensamantul lor si adaposturi langa blocuri.

Comisia pentru ONG-uri din cadrul Primariei Capitalei s-a intalnit marti cu asociatiile pentru protectia animalelor fara stapan. ONG-urile s-au declarat nemultumite de inchirierea de catre municipalitate a adapostului din Fundulea, de faptul ca angajatii ASPA nu prind cainii agresivi, ci doar pe cei blanzi, si ca nu exista ambulanta veterinara tip SMURD, a relatat pentru gandul directorul Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) din cadrul Primariei Capitalei, Robert Lorentz.

Mai mult, directorul ASPA a declarat ca pe strazi ar trebui sa ramana 10.000-15.000 de caini. "Daca adunam toti cainii de pe strazi nu avem capacitatea sa gestionam pisicile si sobolanii. Consider ca pe strazi ar trebui pastrati cam 10.000-15.000 de caini". Acestea a explicat ca doar 8.000 de caini din totalul celor peste 50.000 sunt vaccinati, deparazitati si sterilizati.

La randul sau, prefectul capitalei Mihai Atanasoaie spune ca, potrivit legii, PMB are in artibutie gestionarea cainilor vagabonzi, iar In prezent ii sterilizeaza si le da drumul pe domeniul public, respectiv ii relocheaza, in conditiile in care legea nu permite eutanasierea, potrivit MEDIAFAX.

"In prezent nu exista nicio autoritate locala, din cauza neconcordantei legislative, care sa ia vreo masura. Aceasta ambiguitate a legii si presiunea mediatica a ONG-urilor a facut ca primariile sa nu mai aplice legea, invocand tot felul de necondordante legislative. Autoritatile locale au inghetat orice fel de masura care de altfel exista in lege"
, a adugat acesta.

  • Mii de bucuresteni muscati de cainii maidanezi

Anul trecut, peste 10.000 de bucuresteni au beneficiat de tratament in urma muscaturilor de caini, iar in timpul mandatului lui Sorin Oprescu au fost alti 25.000 de bucuresteni. Pe strazile Capitalei ONG-urile apreciaza ca sunt doar 20.000 de caini fara stapan, in timp ce autoritatile cred ca numarul acestora sare mult de 50.0000.
Citeste si:
Enigma din Sectorul 4: Bolarzi albi noi, înlocuiți după câteva...
Enigma din Sectorul 4:...

Dupa mai bine de 20 de ani in care s-a mers pe programe de sterilizare, vaccinare si deparazitare, nici 20 la suta din maidanezi nu respecta normele sanitar veterinare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.