Evenimentul se desfasoara in perioada 25-31 ianuarie in Piata Mare din Sibiu si face parte dintr-un proiect de strangere de fonduri pentru copiii cu dizabilitati sau pentru cei care sufera de boli grave, initiat de Andrei Pandea-Antonescu. Proiectul este organizat de Ambient Sibiu si Tera Plast Bistrita, in parteneriat cu Primaria Sibiu.
Scopul evenimentului este de a-l ajuta pe Andrei-Ilie Rambela, un sibian de 19 ani, care sufera de leucemie Hodgkin, sa stranga suma de 100.000 Euro pentru operatia de transplant de celule stem.

„Acest proiect se doreste a fi o platforma de sustinere, un ajutor, in primul rand financiar, pentru copiii cu dizabilitati. In al doilea rand, unul de sprijin moral pentru copil si familie si, in al treilea rand, poate fi un experiment de imbinare a simtului artistic cu cel civic si cel caritabil. Putem ignora orice in jurul nostru, dar nu nevoile unor copii bolnavi”, declara artistul Andrei Pandea-Antonescu.

„Corul”, format din peste 5.000 de figurine ceramice, reprezinta chipuri miniaturale de oameni. Toate piesele, unicate si lucrate manual sunt expuse in Piata Mare pana pe 31 ianuarie. Figurinele creaza imaginea unui mars al tacerii in care este interpretat un cantec mut pentru copiii defavorizati.

“Artistii plastici au dovedit intotdeauna creativitate si iata ca arta a fost adaptata de aceasta data unei campanii caritabile in beneficiul copiilor cu nevoi speciale. Piata Mare a Sibiului a fost spatiul de desfasurare pentru cele mai diverse tipuri de evenimente si de aceasta data constituie un cadru foarte bun pentru gazduirea unei manifestari de acest gen.” a declarat primarul Klaus Iohannis.

  • Proiectul “Corul Inocentilor” este organizat in perioada decembrie 2010 - noiembrie 2011, fiind prezentat in mai multe orase din tara. In luna decembrie a anului trecut, Bistrita, orasul natal al artistului, a gazduit lansarea proiectului, iar urmatoarele orase vizate sunt Bucuresti, Brasov, Alba Iulia, Deva, Baia Mare si Timisoara. Itinerariul expozitiei va cuprinde si alte tari din Europa.

Sustinem o actiune care imbina in mod placut simtul artistic cu cel umanitar. Ambient se implica in mod constant in viata comunitatilor din care face parte, punand accent pe responsabilitatea si cooperarea sociala” declara Ioan Ciolan, director Ambient SA.
Citeste si:
Copiii romi din Sibiu au interzis la singurul ștrand din oraș
Copiii romi din Sibiu au...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.