Mai multe persoane sunt audiate luni la Parchetul Tribunalului Gorj, in dosarul crimei pentru care Marcel Tundrea a executat 12 ani de inchisoare, cercetarile fiind coordonate de procurorul Marius Iacob - sef al Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului ICCJ.
"S-a format un nou dosar de urmarire penala dupa ce Marcel Tundrea a fost gasit nevinovat. Pe baza probelor administrate anterior si a probelor stiintifice am stabilit cu certitudine ca autorul este o alta persoana. Audiem persoane, il audiem si pe el (n.r. - presupusul autor al crimei), daca vrea sa dea declaratie, pentru ca are dreptul sa nu dea nicio declaratie. A fost chemat la audieri la Bucuresti si a refuzat sa se prezinte. Va fi citat si pentru marti", a mentionat Iacob.

La Parchet s-au si prezentat mai multe persoane pentru a fi audiate, printre care si sora si fratele tinerei gasite decedate in 1992, acestia exprimandu-si convingerea ca adevaratul autor va fi descoperit in cele din urma, scrie MEDIAFAX


Procurorul Marius Iacob a mentionat ca marti va face o reconstituire la fata locului a evenimentelor care au dus la condamnarea lui Marcel Tundrea la 25 de ani de inchisoare. Acesta nu a facut public numele suspectului, mentionand ca identitatea persoanei respective va fi aflata cel mai probabil dupa reconstituirea de marti.
  • Reconstituirea faptelor se va face in satul Pojogeni, din apropiere de Targu Carbunesti, acolo unde, in iunie 1992 a fost gasita moarta Mioara Gherasie, o fata de 13 ani. Aceasta a fost atunci violata si apoi ucisa cu pietre, faptele producandu-se in apropierea locuintei lui Tundrea, barbatul devenind principalul suspect al anchetatorilor.
  • Marcel Tundrea a fost condamnat ulterior la 25 de ani de inchisoare pentru viol si crima. In anul 2004, un test ADN confirma ca altcineva comisese faptele. Barbatul executase insa deja 12 ani din pedeapsa, iar in ianuarie 2007 a decedat din cauza problemelor de sanatate pe care le avea din perioada de detentie.

Ancheta din anii '90 a fost condusa de procurorul Ion Diaconescu, din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, procurorul Marius Iacob declarand ca in perioada in care se va afla la Targu Jiu va audia si o parte din persoanele care s-au ocupat de investigatiile care au dus la condamnarea lui Tundrea.

"S-ar putea sa audiem si o parte din anchetatorii care s-au ocupat de acel dosar. Nu am stabilit inca pe cine", a precizat Iacob.

Rudele fetei decedate in 1992 au precizat ca Gheorghe Avram este barbatul care ar fi comis faptele, acesta fiind un localnic implicat in alte fapte cu violenta. Barbatul a fost, la un moment dat, chiar coleg de celula cu Marcel Tundrea, acesta declarand inainte de a deceda ca l-a si intrebat pe acesta de ce nu recunoaste ca el a comis faptele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.