Autorul, un detinut din Timisoara, suparat ca nu a fost ferit de diavol.
Un detinut din Penitenciarul "Popa Sapca" din Timisoara a trimis Judecatoriei Timisoara o plangere penala impotriva lui Dumnezeu, pe care il acuza, printre altele, de inselaciune, abuz in serviciu si trafic de influenta, transmite corespondentul Mediafax.
Detinutul, condamnat la inchisoare cu executare pentru mai multe infractiuni, printre care si omor, l-a dat in judecata pe Dumnezeu pentru ca nu l-a ferit de diavol. "Subsemnatul Pavel M., detinut in Penitenciarul Timisoara si condamnat la 20 de ani inchisoare pentru omor, solicit deschiderea actiunii penale impotriva numitului Dumnezeu, domiciliat in cer, reprezentat in Romania de Biserica Ortodoxa Romana, iar in Timisoara de catre Mitropolia Romana, pentru comiterea infractiunilor prevazute de art. 215 (inselaciune), 221 (tainuire), 246 (abuz in serviciu contra intereselor persoanelor), 256 (primire de foloase necuvenite) si 257 (trafic de influenta)", se arata in plangerea detinutului.

Pavel M. sustine ca prin botezul sau "s-a facut un contract cu paratul" pentru a fi ferit de diavol si de necazuri. "Pana acum, paratul nu si-a onorat contractul. Dimpotriva, a pretins si primit de la mine in cursul vietii, diferite bunuri si rugaciuni in schimbul iertarii pacatelor si promisiunii ca voi scapa de necazuri si voi avea o viata mai buna, dar m-a lasat in mainile diavolului", se arata in plangerea detinutului.
Potrivit comandantului Penitenciarului din Timisoara, Ioan Bala, detinutii au dreptul la corespondenta necenzurata si pot scrie oriunde doresc. Surse judiciare sustin ca plangerea detinutului Pavel M. a ajuns la Judecatoria Timisoara, care ar fi trimis-o spre solutionare IPJ Timis.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.