MApN va publica astazi, pe site-ul institutiei, tabelele cu datele pentru cele 21.717 dosare ale pensionarilor militari procesate pana la 31 decembrie 2010, dar nu va face public si numele acestora, a anuntat ministerul astazi.

Ministerul va posta astazi pe site tabelele cu datele procesate pentru cele 21.717 dosare procesate pe baza adeverintelor de venit pana la 31 decembrie.

Ministerul mentioneaza ca isi propune astfel sa demonstreze ca pensiile militare pentru cei care au cariera militara completa si pensie pana la 3.000 de lei nu vor scadea. De asemenea, MApN vrea sa arate ca pensiile nu vor scadea ci, dimpotriva, vor creste, in mare parte, si pentru cei cu cariera militara incompleta si pensii pana la 3.000 de lei
, relateaza MEDIAFAX.

MApN a precizat faptulca, din ratiuni de confidentialitate si potrivit dispozitiilor legale, nu va posta numele si prenumele beneficiarilor.
Totodata, MApN a mai precizat ca alte aproape 5.000 de dosare de pensie au fost procesate de la inceputul anului 2011.

Pensionarii militari scot "razboiul" in strada

Membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) urmeaza sa participe, in 24 ianuarie, la un mars de protest in Bucuresti, scopul fiind de a manifesta impotriva faptului ca institutiile in cadrul carora si-au desfasurat activitatea - MApN, MAI, SRI - refuza sa aplice hotararile ICCJ
.

Instanta suprema a decis definitiv, in 7 ianuarie, suspendarea aplicarii privind recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, ale politistilor si ale functionarilor din penitenciare
, confirmand astfel o sentinta a Curtii de Apel Cluj din septembrie 2010.
Procese similare au fost deschise la Curtea de Apel Bucuresti si la Curtea de Apel Pitesti.

Noua lege a pensiilor prevede calcularea tuturor pensiilor in functie de contributiile platite, guvernantii sustinand ca sunt eliminate astfel sistemele speciale de pensie din unele domenii.

Pensionarii militari continua razboiul cu Guvernul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.