Iata 13 retete cu totul si cu totul speciale, menite sa faca din masa de Revelion o masa impresionabila, cu adevarat o masa de zile mari.

  • 1. Pork delice

Timp de preparare: 1,5 - ore; Dificultate: redusa

Ingrediente:

6 morcovi mari, 2 catei de usturoi,1,5 kg. de pulpa de porc, 2 cepe, sare, piper, condimente preferate pentru carne de porc: dafin, oregano, maghiran, chilli, scortisoara, pudra de boabe de mustar, limeta, orice va place in completarea gustului carnii de porc sau pentru a-l sublinia, ulei, apa

Mod de preparare:

Se pune intr-un vas termorezistent cele de mai sus in urmatoarea ordine: un deget de ulei pe fundul vasului, un rand de ceapa, unul de morcovi taiati felii pe lungime, usturoi maruntit, sare, piper, condimente, un rand de carne felii; apoi din nou ceapa, morcovi, usturoi, condimente, carne, ultimul strat trebuie sa fie morcovi.

Se mai pune un strat de un deget de ulei, apoi se toarna apa in asa fel incat sa acopere doar continutul. Se da la cuptor pentru 40 -50 minute, iar apoi se scoate pe aragaz la foc iute pentru o jumatate de ora ca sa scada complet apa, iar carnea sa se rumeneasca. Est cea mai delicioasa friptura pe care am mancat-o vreodata.

O reteta propusa de: Ghile mihaela (mimut)

  • 2. Tort Elegance

Timp de preparare: 300 - min; Dificultate: ridicata

Ingrediente:

Blat
• 7 oua
• 7 lg zahar
• 5 lg faina Meniu de zile mari: 13 retete festive irezistibile pentru masa de Revelion!
• 2 lg cacao
• razatura de lamaie

Crema
• 4 oua
• 400 gr zahar
• 4 lg apa
• 100 gr cacao
• 500 gr margarina rama
• 2 fiole esenta rom

Sirop

• 300 gr zahar
• 500 ml apa
• 1 esenta rom
• fasii de coaja de lamaie

Glazura
• 2 ciocolate amarui
• 1 ciocolata alba
• 150 ml frisca
• 50 gr unt

Decor
• ornamente de ciocolata alba

Mod de preparare:

Blatul

1. se separa albusurile de galbenusuri
2. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul
3. se amesteca lejer albusurile cu galbenusurile
4. se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor
5. se coace intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt la foc potrivit

Crema

Citeste si:
Rețete tradiționale pentru masa de Crăciun. Îți vei impresiona...
Rețete tradiționale pentru...

Ouale zaharul si apa se amesteca intr-un ceaunel si se fierb pe baie de apa pana la proba de fir(atunci cand luam compozitie cu doua degete si indepartandu-le se formeaza un fir). Se adauga cacao si se lasa 10 min sa se mai raceasca, dupa care incepem sa mixam adaugand bucati de margarina pana ce o incorporam pe toata. La final se aromatizeaza cu esenta de rom.

Blatul racit se taie in 3 foi se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se adauga straturile de crema astfel formandu-se tortul. Il tinem la frigider cateva ore bune dupa care il glasam cu glazura preparata astfel:
ciocolata frisca si untul se pun intr-un vas pe baie de apa pana ce se topeste foarte bine amestecand mereu. O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca. Am decorat tortul cu aveline de crema si ornamente de ciocolata alba.

O reteta propusa de: carp loredana (lorynov2169)

Citeste si:
Cătălin Bordea și Nelu Cortea, petrecere după câștigarea marelui...
Cătălin Bordea și Nelu...

  • 3. Aperitiv special: Rulouri de somon cu creveti

Ingrediente(pentru 4 persoane):

8 fileuri de somon afumat,
1/2 manunchi de marar verde,
80 g. creveti fierti si decorticati,
100 g. tarama(optional-preparat oriental,de culoare roz,gata preparat),1 lamaie,
50 g. icre de somon,
4 linguri sos Tabasco,
4 linguri de smantana sau frisca pentru gatit,
sare,
piper,
150g. salata verde;

Mod de preparare:

1.Se spala si se toaca marunt mararul. Se stoarce sucul de la 1 lamaie.
2.Intr-un bol se amesteca crevetii, tarama,smantana sau frisca,mararul tocat si lamaia. Se sareaza si se pipereaza, apoi se adauga 4 linguri de sos Tabasco. Se repartizeaza compozitia pe cele 8 fileuri de somon afumat si se ruleaza.
3.Se pun fileurile de somon in folie de aluminiu si se tin la rece, in frigider, pana la servire.
4.Pe un platou se aseaza fileurile de somon afumat pe un pat de salata verde si se decoreaza cu icre de somon. Se servesc cu vin alb sec.

Citeste si:
Oana Zavoranu a renunțat la petrecerile de lux de Revelion. De ce a...
Oana Zavoranu a renunțat la...

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Descopera mai multe retete irezistibile pentru masa de Revelion pe Garbo.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.