Doua seifuri cu aproape 25 de kilograme de aur au fost furate joi, din doua magazine aflate in incinta complexului comercial Obor, la trei saptamani dupa ce proprietarii fusesera avertizati de politisti ca nu au masuri de protectie eficiente.

Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca incidentul s-a petrecut in jurul orei 3.00 noaptea, hotii fortand usile de la intrarile in magazine.

Unul din seifuri era incastrat, in el fiind zece kilograme de aur, iar celalalt, cu 14 kilograme de aur, nu era incastrat.

Prejudiciile se ridica la 300.000, respectiv 370.000 de lei, a spus Ciocan.

Acesta a precizat ca, in urma cu trei saptamani, firmele respective primisera avertisment, in urma unui control al politiei, pentru ca nu asigurau masuri de paza corespunzatoare.

Ciocan a mai spus ca politistii ii cauta pe hoti, facand cercetari si cu privire la paza magazinelor ale caror paznici nu ar fi fost la posturi in momentul in care au avut loc furturile.

De asemenea, Christian Ciocan a spus ca intr-unul din seifuri erau doua lingouri din aur ale Bancii Nationale Romane, pentru care nu s-a asigurat nicio masura de protectie.

Acesta a spus ca Politia Capitalei va cere modificari legislative pentru ca pedepsele acordate proprietarilor de societati comerciale in care valorile nu sunt pazite corespunzator sa fie mai mari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.