Maine, 2 decembrie 2010, la Sala Radio din Bucuresti are loc evenimentul In Memoriam Dinu Lipatti, "Concert de pian Sergiu Tuhutiu & Friends".

Doar trei zile pana la marele concert de pian

In programul concertului veti avea ocazia sa ascultati lucrari de F.Chopin, J. Brahms, M. Ravel, J.S. Bach, D. Scarlatti, S. Prokofiev si F.Poulenc
. Cooncertul incepe la ora 19.00 iar biletele se pot achizitiona prin reteaua eventim.ro sau la casa de bilete a Salii Radio. Pretul acestora este 10, 15 si 20 de lei.

Vedeti aici mai multe detalii despre eveniment

Despre Lipatti

"...Lipatii are un temperament navalnic. Este bine ca intuitia sa il disciplineaza. Cei doi artisti au fost aplaudati indelung la sfarsitul concertului in care Enescu a cantat cu un partener de calitate"

„Le Moment”, noiembrie 1936, semnat: Cella Delavrancea.

„In Mozart, prima fraza a pianului ne asigura de delicatetea tanarului pianist fata de aceasta capodopera. Modul sau de executie este lipsit de asprime, sunetul stralucitor si dulce, stilul sau cu sobrietate clasic. Frumoase succesiuni de note grave legau partea pianistica cu orchestra.”

„Universul”, octombrie 1937, semnat: R. Al.

„...Cu un temperament si o amploare ritmica impresionanta, cu succesiuni de note rapide sigure si limpezi, cu ajutorul unui splendid instrument de concert, tanarul artist a reusit, cu sobrietate si modestie, o executie demna de mainile unui mare virtuos ce confirma in mod energic cele mai mari sperante”
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.