Comisia de munca a Camerei Deputatilor a adoptat, marti, cu 15 voturi "pentru" si 5 voturi "impotriva", ca varsta standard de pensionare la femei sa fie de 63 de ani, iar la barbati de 65 de ani, admitand solicitarea de reexaminare in acest sens a presedintelui Traian Basescu.

Raportul Comisiei de munca se va referi numai la aceasta modificare a Legii pensiilor ceruta de seful statului, fiind respinsa solicitarea opozitiei de a se discuta si alte articole din lege.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a precizat ca reexaminarea Legii pensiilor trebuie sa se faca pe propunerea presedintelui Basescu, si nu pe tot textul legii, in caz contrar, el va parasi sedinta comisiei, transmite MEDIAFAX.

La sedinta Comisiei de munca au fost prezenti doar 5 reprezentanti ai opozitiei, 4 de la PSD si unul de la PNL, Aura Vasile aratand ca aceia care lipsesc protesteaza fata de faptul ca numarul membrilor comisiei a fost marit de plen pentru ca puterea sa aiba majoritate.

Deputatii PDL, independentii apartinand UNPR si cei ai UDMR au votat ca raportul comsiei sa contina doar modificarea varstei de pensionare a femeilor de la 65 la 63 de ani, in timp ce PSD si PNL au aratat ca, daca nu se va scadea si stagiul de cotizare, femeile vor fi discriminate, vor iesi cu o pensie mai mica decat barbatii.

  • Zi neagra pentru pensionari

Dupa vot, deputatii PSD Ioan Cindrea si Dan Mircea Popescu au aratat ca este o zi neagra pentru pensionari si se face o nedreptate femeilor prin maniera de calcul al pensiei.

"Este o mare nedreptate pentru femei, pentru ca se modifica doar varsta de pensionare a femeilor, iar stagiul de cotizare ramane de 35 de ani, ca si la barbati. Astfel, femeile vor avea o pensie mai mica decat a barbatilor, fiind depunctate", a explicat Cindrea.

Citeste si: Care este varsta standard de pensionare?
Senatul a respins cererea de reexaminare a Legii pensiilor
Legea pensiilor risca sa strice acordul cu FMI?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.