Senatorul PSD Antonie Iorgovan a cerut ieri in Comisia Juridica, aproape urlind, ca infractiunea de calomnie sa nu fie dezincriminata. El ameninta cu greva parlamentara.
Iorgovan a facut o criza de isterie in timpul dezbaterilor proiectului de modificare a Codului Penal, initiat de Ministerul Justitiei, amenintind ca va parasi sala, dupa care va declansa o greva parlamentara. "Sa se retraga proiectul, este neavenit!", a mai afirmat senatorul, atit de suparat, incit a tinut sa precizeze ca nu intelege "de unde pina unde nu se poate integra Romania si nu poate sta in picioare pentru ca nu este dezincriminata calomnia".

Proiectul de modificare a actualului Cod Penal a trecut de guvern si de Camera Deputatilor, fiind luat ieri in discutie de catre membrii Comisiei Juridice din Senat. La dezbatere au fost chemati mai multi specialisti in drept penal, la invitatia expresa a lui Iorgovan. Printre ei s-a aflat si senatorul Rodica Stanoiu, care nu a luat cuvintul. Surprinsa de numarul mare al celor prezenti in sala si de atmosfera tensionata, aceasta s-a ridicat si a plecat. Un magistrat la fel de tensionat a fost vicepresedintele Curtii Supreme, Lidia Barbulescu. "Nu am reusit sa parcurgem modificarile proiectului", a declarat ea, cerind aminarea discutiilor pentru saptamina viitoare, propunere aprobata de Comisie. Anul acesta ar fi trebuit sa intre in vigoare Codul Penal adoptat de guvernarea PSD, insa a fost aminat la cererea Ministerului Justitiei, care a venit in acelasi timp cu mai multe modificari, printre care scoaterea insultei si calomniei din Cod.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.