Cinematograful Favorit din Bucuresti va deveni un mall cultural, cu mediateca, sala de spectacole si sala de film, "in cel mai scurt timp", a declarat primarul Sectorului 6, Cristian Poteras.

Primaria Sectorului 6 a preluat administrarea Cinematografului Favorit de la Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor "Astfel, intr-un an, vor fi realizate proiecte pentru respectivul mall cultural - care se va intinde pe 1.800 de metri patrati - si va avea loc o licitatie, pentru inceperea lucrarilor. Acesta este un spatiu redat culturii", a precizat Poteras, potrivit MEDIAFAX.

In momentul in care sediul va fi definitivat, vor fi organizate diferite evenimente, precum spectacole de teatru, proiectii de filme si cenacluri literare, cu ajutorul unor teatre din Capitala sau al Uniunii Scriitorilor din Romania. Totodata, aici va fi mutat si sediul Centrului Cultural European Sector 6.

"Ma bucur ca acest cinematograf se transforma intr-un centru cultural. Sa vezi ca acum se deschide ceva cultural este unicat"
, a declarat George Mihaita.

Cinematograful Favorit este, in prezent, un spatiu dezafectat. In trecut, sala cinematografului era una dintre cele mai mari din Bucuresti, cu 944 de locuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.