In urma controalelor Politiei Capitalei efectuate in toamna acestui an, s-a constat faptul ca 82 de scoli si licee din Bucuresti nu au paza, iar alte 182 nu au sisteme de alarma.

Situatia cea mai grava este in sectorul 2, unde 39 de unitati de invatamant nu sunt pazite, potrivit autoritatilor.

  • Violenta in scoli

Ultimele luni au fost zguduite de numeroasele cazuri de violenta din scoli. Printre cazurile care au socat o tara intreaga reamintim cazul elevul de 13 ani din Drobeta Turnu Severin care a fost batut chiar in fata scolii, elevul de clasa a VIII-a din Timisoara care a fost, de asemenea, batut in fata scolii in care invata, dar mai ales cazul adolescentului de doar 17 ani care a fost ucis in apropierea liceului "Tudor Arghezi" din Craiova si lista continua.

Violenta in scoli si in spatiul din vecinatatea acestora este un fenomen ingrijorator. Intr-un singur an scolar, mai mult de o treime dintre agresiunile asupra elevilor au avut loc in spatiul din vecinatatea scolii.

Potrivit unei anchetei chestionar realizate de UNICEF la nivelul anului scolar 2004/2005, realizata pe un esantion reprezentativ de 1207 unitati de invatamant gimnazial si post-gimnazial, un elev din zece declara ca a fost agresat fizic si un elev din cinci declara ca a fost hartuit.

Mai mult, in anul scolar 2003-2004 elevii au sesizat 673 de colegi agresati, dintre care 434 in incinta scolii si 239 in vecinatatea scolii. Proportia unitatilor de invatamant la nivelul carora se inregistreaza fenomene de violenta depaseste 75%.

  • "Sunt sigur la scoala"

Drept Urmare, Asociatia Profesionala a Companiilor de Securitate APCS lanseaza initiativa: “Sunt sigur la scoala”. Cum pot contribui companiile de securitate? Adoptarea unei scoli, donarea unui echipament, oferirea de servicii de paza sunt doar cateva dintre posibilitati. "Este momentul sa aratam ca industria de securitate este puternica nu doar in cifre de afaceri si profit, ci si in a-si proteja copiii", sustin representantii asociatiei.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.