Dascalii din Constanta au infrant Guvernul: Reducerea indemnizatiei de concediu cu 25% este ilegala, a decis Tribunalul Constanta.

Sentinta se refera la salariatii care au intrat in concediu de odihna inainte de 3 iulie 2010, data intrarii in vigoare a Legii 118/2010, precizeaza reprezentantii FSLI. Potrivit hotararii Consiliului director si a Conferintei Judetene ale SLSIP Constanta, cadrele didactice vor demara actiuni similare impotriva altor unitati de invatamant din judet, care, in opinia lor, au aplicat ilegal reducerea indemnizatiei de concediu, relateaza Realitatea, citand NewsIn.

O alta victorie similara a cadrelor didactice este decizia Tribunalul Calarasi de a obliga autoritatile locale sa restituie unor profesori membri ai Sindicatul Liber din Invatamant Calarasi sumele aferente taierii cu 25% a indemnizatiei de concediu
. [Inca un tribunal declara ilegala taierea salariilor cu 25%].

Desi tribunalele dau castig de cauza dascalilor, premierul Emil Boc declara ca "Decizia Curtii Constitutionale cu privire la diminuarile salariale a fost de constitutionalitate. Cu alte cuvinte, o decizie judecatoreasca a unei instante nu poate opri aplicarea legii. Iar acea decizie este atacata la instantele superioare, ea nefiind definitiva. Practic, aici, cuvantul l-a avut Curtea Constitutionala care a aspus ca aceasta lege este constitutionala".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.