Agentiile de turism si hotelierii din Romania sunt disperati. Sute de turisti si de vanatori straini care isi cumparasera vacante in Romania si-au anulat rezervarile, dupa ce televiziunile BBC si CNN au anuntat pericolul prezentei gripei aviare.

Chiar daca rezultatele laboratoarelor de la Londra nu au sosit, faxurile prin care turistii straini isi anulau vacantele au inceput sa curga. Traian Badulescu, purtator de cuvant al Asociatiei Agentiilor de Turism din Romania, ne-a declarat ca nu sunt multe anulari inca, dar numarul lor ar putea sa creasca considerabil daca se va confirma prezenta virusului in tara noastra. Ieri, la Tulcea, a avut loc o intalnire a oficialilor din turism pentru a se discuta aceasta problema. Cornel Gaina, directorul unui complex hotelier important din Delta Dunarii, ne-a declarat ca numai in acest weekend a primit sase comenzi de anulare a vacantelor. "Autoritatile dau dovada de neprofesionalism. Se recomanda populatiei sa nu consume carne decat din magazinele avizate de Directia Sanitar-Veterinara. Sa intelegem de aici ca exista magazine care nu au acest aviz? Pe ce cale se poate transmite gripa aviara? Aer, apa, praf? Nu avem un raspuns concret. Noi pierdem 10 milioane de euro numai pana in decembrie daca nu vin turisti. Avem vanatori care au sosit in Romania, si-au platit drumul, pe ei cine ii despagubeste?", declara Cornel Gaina.

Autoritatea Nationala pentru Turism a cerut operatorilor de turism din Delta sa isi reduca activitatea, insa oficialii din turism se revolta pentru ca nimeni nu le poate plati aceste pagube.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.