Asociatia IHTIS Romania, fondata de si pentru persoanele cu dizabilitati fizice, va organiza in luna decembrie 2010 a doua editie a festivalului de colinde ,,Suflet langa suflet prin colindul romanesc.

Evenimentul urmareste incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati fizice si recunoasterea acestora ca resursa in societate.

„Acest festival este unul din foarte putinele evenimente din Romania unde tinerii cu dizabilitati fizice au posibilitatea de a concura direct cu semenii lor fara astfel de probleme. Doar o competitie in care toti concurentii pleaca de pe pozitii de egalitate poate genera sentimentul de integrare sociala deplina”
a declarat a Mihaela Mihaescu, Presedintele asociatiei.

Precum editia precedenta, festivalul se va desfasura sub forma unei competitii la care pot participa persoane cu varste cuprinse intre 6 si 35 de ani, cu si fara dizabilitati fizice, tocmai pentru a nu lasa loc discriminarii. La editia 2009 au participat 82 de concurenti din toata tara, iar marele trofeu a fost castigat de Corul Scolii pentru Hipoacuzici.

Festivalul va avea loc pe data de 3 decembrie 2010 la Centrul Cultural Tinerimea Romana din Bucuresti, incepand cu ora 17. Desi multe dintre actiuni sunt efectuate pro bono, pentru organizarea festivalului este necesar un buget de aproximativ 9.000 de ron, care sa acopere cheltuielile legate de transportul si cazarea concurentilor, inchirierea salii si premii. Organizatorii fac astfel un apel la donatori si sponsori, in speranta de a obtine in timp util fondurile necesare pentru actuala editie.

Incurajati de succesul editiei de anul trecut, organizatorii doresc sa creeze o traditie din organizarea anuala a acestui festival, la care sa participe copii si tineri cu si fara dizabilitati fizice din toata tara.

Mai multe detalii pe asociatia-ihtis.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.