De astazi, peste un milion de romani se vor putea vaccina gratuit impotriva gripei. Restul vor scoate din buzunar 28 de lei pentru un vaccin antigripal romanesc sau 35 de lei pentru cel produs in Franta.

Ministerul Sanatatii incepe azi campania de vaccinare gratuita impotriva gripei sezoniere, care se va desfasura pana la sfarsitul lunii februarie 2011 . "Ministerul Sanatatii a achizitionat 1.300.000 de doze de vaccin antigripal de la Institutul Cantacuzino", a declarat ministrul Cseke Attila. Potrivit ministrului, dozele au costat bugetul de stat aproximativ 14 milioane de lei.

Vor fi vaccinate persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copiii si batranii institutionalizati, dar si personalul medical, conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

  • Vaccinarea, singurul mod eficient de prevenire a gripei

Medicii recomanda vacinarea antigripala si persoanelor care nu intra in categoria persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire, pentru ca este considerat singurul mod eficient de prevenire.

Vaccinul antigripal poate fi cumparat din farmacii. Potrivit distribuitorilor, pe piata exista doua categorii de vaccinuri: cel romanesc si cel frantuzesc. Vaccinul antigripal romanesc costa 28 de lei, in timp ce vaccinul frantuzesc costa 35 de lei.

In prezent se poate vorbi de o crestere a numarului de imbolnaviri prin afectiuni acute respiratorii date de 150 de feluri de virusuri si sute de feluri de bacterii, dar fara a putea vorbi de o depasire a numarului de cazuri din acest sezon, precizeaza medicii epidemiologi.

Incepe campania gratuita de vaccinare pentru gripa sezoniera


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.