Sindicatul "Sanitas" Alba, in numele a peste 1.800 de cadre medicale, va incepe, saptamana viitoare, demersurile legale pentru a actiona in instanta statul roman si cele 12 spitale din judet, pentru reducerea cu 25 la suta a salariilor.
Presedintele "Sanitas" Alba, Marius Sepi, a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX ca, in judet, peste 1.800 de cadre medicale membre ale sindicatului au facut o reclamatie administrativa la spitalele in care lucreaza, exprimandu-si nemultumirea fata de reducerile salariale de 25 la suta.

Sepi a spus ca, pe baza raspunsurilor primite, conform procedurii, sindicatul va incepe, saptamana viitoare, demersurile legale pentru a actiona in instanta statul roman si cele 12 spitale din judet pentru reducerea salariilor, pe motiv ca este "o masura ilegala si abuziva".

"In continuare, consideram ca este o masura abuziva. Acea decizie a Curtii Constitutionale este un punct de vedere, in schimb noi avem sapte legi in functiune in acest moment in Romania care ne dau dreptate", a spus Sepi.

Potrivit sursei citate, aproximativ 1.850 de membri de sindicat si-au dat acordul pentru deschiderea acestor procese in instanta, astfel incat vor fi inaintate 12 actiuni impotriva statului si impotriva fiecareia dintre cele 12 unitati sanitare din judet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.