Discovery Channel a realizat un material despre stomatologul roman, Hermann Tibi Roland, care a invatat sa piloteze pentru a acorda asistenta medicala gratuita in zone greu accesibile din Ciad, Rwanda sau Guyana .
Roland Hermann, in varsta de 32 de ani, original din Medias, a invatat sa piloteze, special pentru a profesa gratuit in locuri in care sistemul medical este ca si inexistent. Printre destinatiile atinse pana acum se numara Guyana Britanica, Ciad, Gore, Ruanda, Nepal, Amazon, Brazilia si Bolivia. Tanarul planuieste sa se intoarca in Nepal si in Republica Centrafricana, imediat dupa ce va strange banii necesari pentru expeditii.

Postul de televiziune Discovery Channel l-a prezentat pe Roland Hermann in cadrul unui material, sub conceptul „Descopera eroul din tine!“, alaturi de povestile a alti sase romani, deveniti protagonisti ai unor scurt-metraje de catre trei minute.

Intrebat fiind de ce a ales sa-si practice meseria in cele mai indepartate colturi ale lumii, condus de un altruism fara limite, Roland raspunde: "pentru ca acolo locuiesc ei". Astfel, a ajuns sa practice medicina la un nivel ideologic, total dezinteresat, scrie discoverychannel.ro.

`Aduna informatii, alege un loc anume, isi face echipa, strange banii, ia legatura cu oamenii din teren si pleaca in tari precum Brazilia, Nepal, Ruanda, Ciad pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de expertiza lui. Ca sa economiseasca bani, pe care ulterior i-ar putea folosi pentru medicamente si pentru a putea traversa mai repede distantele dintre sate, Roland si-a luat licenta de pilot. In felul acesta, ajunge mai repede la oamenii care au nevoie de el`,
povestesc jurnalistii de la Discovery despre stomatologul de 32 din orasul de pe Tarnava Mare.


Roland spera ca materialul difuzat de Discovery ii va determina pe mai multi sa participe la astfel de actiuni umanitare. „Mie mi s-a schimbat viata in urma acestor expeditii mai mult decat imi puteam imagina si nu cred ca as putea sa ma opresc. Toti voluntarii care au mers acolo o data au vrut sa revina. Nu cred ca mi s-ar potrivi o viata in care sa stau sa muncesc pentru a-mi plati facturile si ratele. Iar daca vreodata imi voi intemeia o familie, o voi face tot in ideea ca ma va ajuta in tintele pe care mi le-am stabilit", spune Roland, potrivit Adevarul.ro.

Stomatologul mediesean planuieste sa puna bazele unei asociatii de voluntariat medical, in care sa coopteze si alti medici care doresc sa isi acorde benevol serviciile celor saraci si neajutorati din lumea a treia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.