Cateva tone de pacura s-au scurs, sambata seara, in sistemul de canalizare pluviala al municipiului Constanta, in urma unei avarii la conducta de transport care apartine societatii Oil Terminal, la fata locului intervenindu-se cu materiale absorbante.
Potrivit unui comunicat al Regiei Autonome Judetene de Apa (RAJA) Constanta, sambata, in jurul orei 22.00, cateva tone de pacura s-au scurs in sistemul de canalizare pluviala al municipiului, in urma unei avarii la conducta de transport pacura apartinand Oil Terminal, in apropierea strazii Theodor Sperantia, scrie MEDIAFAX.

La fata locului au ajuns reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea, ai RAJA Constanta si ai societatii Oil Terminal, care au inceput actiunile de depoluare.

In urma interventiei rapide, s-a reusit delimitarea zonei poluate, prin inchiderea vanelor de legatura cu statia de pompare SP0 si Statia de Epurare Constanta Sud, astfel ca acestea nu au fost afectate de scurgerea pacurei.

Produsul petrolier scurs in sistemul de canalizare pluviala a ajuns insa in acvatoriul portuar prin dana 84, in zona Convex, unde Administratia Portului Constanta a montat baraje antipoluante.

Pe strada Theodor Sperantia, cei de la Oil Terminal au intervenit cu materiale absorbante si au vidanjat sistemul de preluare a apelor pluviale din zona.

Toate actiunile de depoluare vor fi suportate financiar de catre Oil Terminal, a precizat sursa citata. In urma cercetarilor, urmeaza sa fie stabilita cantitatea de produs petrolier scursa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.