Tranzitarea dinspre Ranca spre Voineasa a celei mai inalte sosele din Romania 'Transalpina' va fi permisa inca cel putin doua saptamani, desi oficial inchiderea drumului era prevazuta, ca si in cazul Transfagarasanului, pe 1 noiembrie.
"Stim ca Transfagarasanul se inchide la 1 noiembrie, Transalpina va mai ramane deschisa cel putin doua saptamani. Potrivit prognozei meteo nu vor fi ninsori cat de curand, mai mult de atat noi avem lucrari aici, asadar pe sectorul Valcea se circula si din cate stiu si pe sectorul Gorj. De altfel, circulatia din Obarsia Lotrului spre Petrosani ramane la fel, inca, deschisa", a declarat, sambata, pentru AGERPRES, directorul de la Drumuri Nationale Valcea, Eugen Manescu.

Transalpina este cea mai inalta sosea din Romania, avand punctul maxim de altitudine in Pasul Urdele, la 2.145 metri, si traverseaza sectorul montan al Muntilor Parang din judetele Gorj, Valcea, Sibiu.

In prezent, se afla in plin proces de reabilitare, urmand ca anul viitor sa fie inaugurata oficial. "Transalpina" face parte dintr-un amplu proiect de "dezvoltare a infrastructurii turistice a practicarii sporturilor de iarna in muntii Parang".

Citeste si: [VIDEO] Nicolas Cage inchide Transfagarasanul]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.