Dupa 68 de zile de protest, Invatatoarea Cristina Anghel, a decis sa renunte de luni la greva foamei.
Invatatoarea Cristina Anghel a declarat, sambata, ca va renunta la greva foamei luni, cand va implini 70 de zile de protest, precizand ca a luat aceasta decizie in urma unei discutii pe care a avut-o cu Episcopul Covasnei si Harghitei, Preasfintitul Ioan. Aceasta a precizat ca Preasfintitul Ioan nu i-a cerut in mod expres sa renunte la greva foamei, insa din discutia cu acesta a inteles ca trebuie sa se gandeasca la starea ei de sanatate, potrivit MEDIAFAX.

"Nu mi-a cerut explicit sa renunt la aceasta forma de protest, dar din vorbele dumnealui am inteles ca ar trebui sa ma gandesc la starea sanatatii mele. Acum vreau sa ma refac, am nevoie de o perioada de refacere, dar nu voi ezita niciodata sa o iau de la capat sau sa recurg la alte mijloace pentru a indepta lucrurile", a spus Cristina Anghel. De asemenea, invatatoarea a spus ca se simte slabita si ca are o familie de care vrea sa aiba grija, precizand ca "nu vrea sa fie un martir".

"Sunt atatea probleme si in Harghita si in Covasna incat este nevoie de mine vie. Am ajuns sa nu ma pot uita in oglinda. Mai am de trecut un hop. Momentul in care voi incepe sa ma alimentez. Poate este un hop mai mare decat greva foamei in sine. Eu am tras un semnal de alarma, dar care deocamdata nu a avut niciun ecou. Voi incerca in continuare sa sensibilizez opinia publica", a declarat la Realitatea TV Cristina Anghel.

"Prin aceasta forma extrema de protest nu am reusit sa - i sensibilizez nici pe premierul Boc, nici pe domnul presedinte. Dar au pierdut respectul populatiei, au pierdut iubirea, au pierdut o lumanare aprinsa in biserica duminica pe care romanii o aprindeau pentru sanatatea lor. Au pierdut enorm. Aparent au castigat o batalie, nu au castigat-o. Ar fi castigat-o daca as fi murit", a mai adaugat aceasta.

Citeste si:
Redacția Automarket a configurat trei versiuni Nissan X-Trail, în...
Redacția Automarket a...

Invatatoarea Cristina Anghel, din Caracal, a intrat in greva foamei in 26 august, nemultumita de diminuarile salariale din sistemul bugetar, ea informand Directia de Sanatate Publica Olt, Serviciul de Ambulanta Olt, Spitalul Municipal Caracal, Primaria si unitatea de invatamant unde preda de demersul sau. Invatatoarea de la Scoala nr. 2 din Caracal a fost transferata, in 27 septembrie, de la Spitalul Municipal din localitate la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Profesor Doctor N. Paulescu" din Capitala, intrucat starea sa de sanatate s-a agravat.

In ultimele zile, sute de cadre didactice din mai multe judete ale tarii au organizat actiuni de protest de sustinere a invatatoarei. De asemenea, cazul a ajuns si in atentia unor politicieni, care s-au solidarizat cu invatatoarea si au indemnat-o sa renunte la greva foamei. [Inca o invatatoare in greva foamei]


  • Cine o sustine pe Cristina Anghel?
Citeste si:
CNN: NATO a urmărit traiectoria rachetei care a căzut marți în Polonia
CNN: NATO a urmărit...

Astfel, eurodeputatul PSD Corina Cretu s-a declarat, in sesiunea plenara de la Strasbourg, solidara cu invatatoarea Cristina Anghel, aflata in greva foamei, si a cerut Comisiei Europene sa intreprinda un demers concret si urgent pentru salvarea vietii acesteia. De asemenea, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, le-a cerut delegatilor la Congresul din 16 octombrie sa aprobe un mesaj adresat Cristinei Anghel de a inceta greva foamei, "care deja ii pune viata in pericol", sa preia revendicarile invatatoarei si sa incerce rezolvarea acestora pe cale parlamentara si politica.

Cazul invatatoarei din Caracal a fost dezbatut si de catre jurnalistii CNN, carora aceasta le-a declarat: "In momentul in care am observat faptul ca nimanui nu ii pasa ca o lege este incalcata, dar mai ales ca nimanui nu ii pasa ca un om este in greva foamei, riscandu-si viata si sanatatea in numele principiilor, am deci sa continui greva pana cand politicienii vor respecta legea". "Nu ma voi opri pana cand politicienii nu vor intelege ca Romania este tara noastra si vrem ca aceasta tara sa fie asa cum ar trebui", a mai marturisit invatatoarea pentru jurnalistii CNN.

Citeste si:
Românii protestează la ușa lui Nicușor Dan. Aceștia cer locuințe...
Românii protestează la ușa...

Potrivit 9AM, In urma cu cateva zile, invatatoarea din Caracal afirma ca nu renunta inca la greva foamei insa adauga "ca nu vreau sa mor, nu sunt sinucigasa, cred in Dumnezeu, sper sa ma ajute si sunt convinsa ca ma voi intoarce la catedra cu bine. Eu sper ca pana la urma acesti guvernanti sa-si dea seama ca e o mizerie ce fac". [Invatatoarea aflata in greva foamei a fost la un pas de moarte]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.