Multi parinti sunt fumatori si daca in primii ani de viata sunt atenti sa isi fereasca copiii de fum, cu trecerea timpului majoritatea parintilor au tendinta de a incalca aceasta regula extrem de importanta pentru sanatatea micutilor.


  • Ce inseamna fumatul pasiv?

Potrivit Healthy.ro, fumatul pasiv se produce atunci cand o persoana nefumatoare inhaleaza fumul din aer produs de la o tigara a unei persoane fumatoare precum si de expiratia fumatorului. Exista si ceea ce se numeste “fumat la mana a treia”, caracterizat prin atingerea unor obiecte care au venit in contact cu fumul de tigara si al caror miros il poarta, tip de fumat la care cei mai sensibili sunt copiii. De asemenea aerul expirat de parintele fumator este toxic. Mai pe scurt, pentru copil nu e bine nici macar sa isi ia in brate parintele fumator.

Fumatul pasiv este foarte nociv pentru copiii al caror aparat respirator nu este suficient dezvoltat pentru a filtra mai bine aerul insiprat, iar respiratiile micutilor au o frecventa mai mare decat a adultului, ceea ce inseamna ca ei inspira o cantitate mult mai mare de fum. De asemenea adultul expira substante mai toxice decat cele pe care le inspira din tigara, iar pe de alta parte fumul din aer contine peste 250 de substante toxice, fiind deci mult mai toxic decat cel pe care il inspira fumatorul prin celalalt capat al tigarii.

Descopera pe Healthy.ro care sunt urmarile fumatului pasiv la copil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.