Fortele de ordine ale Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) au fost atentionate, printr-un ordin semnat de ministrul Traian Igas, ca in timpul mitingului si marsului de astazi se instituie gradul I in masurile de ordine si siguranta publica, fiind necesara vigilenta sporita.

"Conform prevederilor legale privind organizarea si functionarea Ministerului Administratiei si Internelor si in aplicarea prevederilor Planului general de masuri pentru prezervarea ordinii publice‚ in situatia desfasurarii unor manifestatii de protest, de amploare sau cu risc public, generate de nemultumiri de ordin economico-social al diferitelor categorii de populatie, ministrul Administatiei si Internelor, Constantin-Traian Igas, a ordonat, incepand cu data de 26 octombrie, instituirea masurilor stabilite pentru gradul I in unitatile implicate in aplicarea masurilor si executarea misiunilor destinate mentinerii si asigurarii ordinii si sigurantei publice", se arata intr-un comunicat MAI.

Masurile pentru gradul I de siguranta implica "asigurarea conditiilor strict necesare pentru sporirea vigilentei si eficientei in executarea misiunilor permanente", precizeaza sursa citata.

De asemenea, gradul I inseamna indeplinirea misiunilor temporare, determinate de evolutia evenimentelor, in timp cat mai scurt, fiind prevazute "asigurarea continuitatii conducerii unitatilor implicate in afara orelor de program in unitate, intarirea serviciului de zi, precum si asigurarea permanentei la domiciliu a cel putin o treime din efectivul fiecarei unitati", arata MAI.


Protestul din Capitala a inceput ora 10.00, in fata Guvernului. Confederatiile sindicale sustin ca vor aduce in Capitala peste 100.000 de oameni care vor cere demisia intregului Guvern, acest miting, al doilea ca amploare de dupa 1991, desfasurandu-se in aceeasi zi cu votul motiunii de cenzura.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.