Romania va avea toamna si iarna "normale meteorologic", sustine seful Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, care citeaza evaluari ale unor centre meteorologice europene, in timp ce reprezentantii Apelor Romane se pregatesc pentru precipitatiile de sezon, prin golirea unor baraje, informeaza Mediafax. Sandu a declarat ca institutia pe care o conduce nu are aparatura necesara unor atare estimari, folosindu-le pe cele ale computerelor "mult mai performante" ale unor centre europene, precum cel britanic.

"Potrivit estimarilor lor, toamna si iarna vor fi normale in Romania. Restul sunt speculatii", a declarat Sandu. Pe de alta parte, Ovidiu Gabor, directorul adjunct al Administratiei Nationale "Apele Romane" (ANAR), a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca structurile din subordinea institutiei se pregatesc pentru a intampina eventuale noi cantitati mari de precipitatii sau de ape rezultate din topirea zapezii. "Am ordonat deja pregatirea anumitor acumulari, prin golirea acestora, in ideea de a prelua eventuale unde de viitura", a spus Gabor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.