Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si-a anuntat participarea la campania "Reduceti expunerea la zgomot", lansata de Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate in Munca. Organizatorii vor sa atraga atentia populatiei active din Europa asupra riscurilor expunerii la zgomote intense la locul de munca, pierderea auzului fiind considerata de Organizatia Mondiala a Sanatatii "cea mai comuna si ireversibila boala profesionala".

Partenerii romani in aceasta campanie, reprezentantii Inspectiei Muncii, desfasoara, in toata tara, mese rotunde, simpozioane si seminarii de sensibilizare a cetatenilor romani in ceea ce priveste bolile profesionale cauzate de expunerea zilnica la zgomote peste limita maxima admisibila. "Campania se sprijina pe o gama larga de informatii scrise si on-line, ghiduri si chestionare de evaluare a riscurilor, seminarii si dezbateri pentru promovarea exemplelor de solutii bazate pe bune practici menite sa puna la dispozitie instrumente pentru imbunatatirea managementului zgomotului in toate industriile si sectoarele de activitate", a declarat Nicolae Dantes Bratu, inspector general de stat adjunct.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.