Invatatoarea Cristina Anghel din Caracal a declarat sambata seara ca nu va renunta la greva foamei, chiar daca fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu a cerut delegatilor la Congresul PSD sa aprobe un mesaj catre aceasta de incetare a grevei.

  • Cristina Anghel: "Nu voi renunta pana ce legea nu va fi pusa in aplicare"

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, le-a cerut sambata delegatilor la Congres sa aprobe un mesaj adresat Cristinei Anghel de a inceta greva foamei, sa preia revendicarile invatatoarei si sa incerce rezolvarea acestora pe cale parlamentara si politica.

"Ii transmitem intreaga noastra solidaritate si afectiune. Pentru actul de curaj si de sacrificiu pe care il face, ii transmitem rugamintea de a inceta greva foamei, care ii pune deja in pericol viata. Dar, adresandu-i aceasta rugaminte, sa ne angajam ca noi, ca partid, preluam actiunea dansei si vom face toate demersurile parlamentare, politice pentru ca ceea ce si-a propus si ceea ce asteapta toti sa capete rezolvarea", a spus Ion Iliescu la Congresul PSD.

Invatatoarea aflata in greva foamei a fost la un pas de moarte

Profesoara Cristina Anghel a declarat ca s-ar fi gandit la mesajul transmis de Ion Iliescu daca presedintele PSD, Victor Ponta, nu i-ar fi transmis ca nu o poate ajuta intr-o discutie personala.

"Ii multumesc din suflet domnului Ion Iliescu ca s-a gandit la mine, ii multumesc mai ales ca eu nu sunt membra a vreunui partid politic si nici nu voi fi vreodata. M-as fi gandit poate la sfatul dumnealui daca in urma cu doua saptamani nu as fi vorbit cu domnul Ponta, pe care l-am intrebat de ce nu face nimic opozitia si mi-a raspuns ca nu poate sa ma ajute cu nimic, ca parghiile nu sunt in mainile lui"
, a declarat pentru MEDIAFAX Cristina Anghel.

"As avea o intrebare pentru omul si nu politicianul Ion Iliescu, daca dumnealui, care o viata intreaga a avut principii pe care si le-a respectat ar fi fost in locul Cristinei Anghel ar fi renuntat?! Sunt sigura ca nu. Deci nu voi renunta pana ce legea nu va fi pusa in aplicare. Poate am sa mai gandesc in momentul in care medicii imi vor spune ca nu mai garanteaza pentru viata mea", a mai spus Cristina Anghel.

Citeste si:
Angajații din învățământ protestează la sediul Guvernului. Ce...
Angajații din învățământ...

  • In greva foamei de peste 50 de zile

Cristina Anghel a intrat in greva foamei pe 26 august, nemultumita de diminaurile salariale din sistemul bugetar, aceasta informand Directia de Sanatate Publica Olt, Serviciul de Ambulanta Olt, Spitalul Municipal Caracal, Primaria si unitatea de invatamant unde preda de intentia sa.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.