Aproximativ 100 de angajati din penitenciare protesteaza astazi in fata sediului central al PDL, aruncand 25 de caschete fara insemne nationale in curtea imobilului si strigand "Jos Guvernul", "Mincinosii", "Hotii", "Basescu, tradator de partide si popor" si "Armata e cu noi".

  • Protestul gardienilor
Gardieni au aruncat, pe rand, caschetele scoase din uz, strigand ca protesteaza fata de reducerea salariilor, "fraudarea" votului in Parlament la Legea pensiilor, dar si impotriva "Guvernului incompetent" si presedintelui "care isi doreste sa fie dictatorul acestei tari".

Organizatia protesteaza astfel si fata de gestul presedintelui de "a bagateliza revendicarile serioase ale politistilor" prin referirea exclusiva la aruncare "acelei caschete nenorocite la Palatul Cotroceni", relateaza MEDIAFAX.

"Astazi vom arunca cateva caschete fara insemne nationale si scoase din uz pentru a atrage atentia asupra revendicarilor serioase ale lucratorilor din penitenciare"
, a declarat Presedintele Federatiei Sindicatelor din Penitenciare, Sorin Dumitrascu.
Acesta a informat ca la actiune sunt prezenti angajati ai penitenciarelor Giurgiu, Braila, Craiova, Vaslui, Jilava, Deva.

Pe 24 septembrie, peste 6.000 de sindicalisti ai "Cartel Alfa", majoritatea politisti si angajati ai penitenciarelor, au plecat intr-un mars ilegal de la sediul Guvernului spre Palatul Cotroceni, unde au aruncat cu caschete si lumanari si au strigat "iesi afara javra ordinara". In urma protestului ilegal, atat presedintele cat si premierul au renuntat la serviciile de escorta ale Politiei.

Scandalul a culminat cu demisia din functie a ministrului de Interne Vasile Blaga. Portofoliul a fost preluat luni de liderul senatorilor PDL Traian Igas.

Citeste pe acelasi subiect:

Revolta spontana s-a mutat de la Finante la Educatie

Profesorii suspenda activitatea scolara


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.