Vreme aproape caniculara, cu ploi scurte. Aceasta este prognoza data de meteorologi pina la mijlocul acestei luni. Temperaturile vor ajunge chiar la 35 de grade Celsius. Pe de alta parte, ploile ar putea veni dupa 15 octombrie, cind influentele unui ciclon se vor abate asupra Romaniei.

Ploile vor face pauza timp de o saptamina. "Potrivit calculelor, saptamina viitoare, pina simbata, timpul va fi frumos. Totodata, temperaturile vor fi normale, pentru aceasta perioada", spune Ion Sandu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie. Potrivit acestuia, singurele zile in care va picura, saptamina viitoare, sint marti si miercuri.

In plus, temperaturile vor ajunge chiar la 35 de grade Celsius, vremea devenind chiar caniculara, potrivit meteorologilor. Doar indicele de confort termic de temperatura si umezeala va depasi pragul critic in Banat, Crisana si Oltenia.

bile influente ale ciclonului

La ora actuala, centrul Europei este strabatut de un ciclon. "Nu stim inca daca acel ciclon va avea influente si in Romania, pentru nici un model climatic nu se poate stabili asa devreme. O sa vedem saptamina viitoare daca va fi posibil ca acest ciclon sa aiba influente si asupra noastra", spune Ion Sandu. Pe de alta parte, acesta a precizat ca frontul atmosferic incarcat cu precipitatii aflat deasupra tarii a disparut.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.