Un iesean a stat agatat timp de 12 ore de crucea Mitropoliei din centrul Iasului amenintand ca se va arunca in gol din cauza saraciei.

Mihai Munteanu, in varsta de 32 deani, tatal a trei copii, sustine ca nu are bani sa-si plateasca factura la lumina si din acest motiv a recurs la acest gest disperat, scrie Adevarul.

Potrivit Ziarul de Iasi, barbatul sustine ca are datorii pe care nu le mai poate plati si striga de la inaltime ca doreste ca primul ministru, Emil Boc, sa-si dea foc, dar si sa vina la el Dan Diaconescu sa-i plateasac factura la lumina.

La fata locului au sosit echipaje ale Politiei, Jandarmeriei si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, insa incercarile repetate ale acestora de a-l convinge sa coboare au esuat. La un moment dat, mai multi preoti au urcat pe acoperis si au discutat cu barbatul, insa nici acestia nu au reusit sa-l determine sa renunte la gestul sau, scrie MEDIAFAX.

Barbatul a coborat in cele din urma de pe acoperisul catedralei sambata dimineata, dupa ce a stat toata noaptea agatat de cruce.

„Barbatul a coborat la ora 5.55 de pe crucea Mitropoliei printr-un geam, cu ajutorul unui preot. A fost preluat de organele de politie si cu siguranta va fi amendat", a declarat, pentru Adevarul, locotenent Silvia Spiriodon, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi.

Mihai Munteanu a fost amendat cu suma de 1.000 de lei, pentru tulburarea linistii publice si a fost transportat la Spitalul de Psihiatrie „Socola“din Iasi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.