Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual cere o intalnire de urgenta cu ministrul de Interne, Traian Igas, la care este invitat si premierul Emil Boc, si avertizeaza ca in cazul uni refuz cei doi vor fi raspunzatori pentru eventuale proteste si consecintele lor.

Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual (FSNPPC) a solicitat noului ministru al Administratiei si Internelor, Traian Igas, o intalnire de urgenta pentru a analiza cauzele care au determinat protestele publice si pentru gasirea de solutii, solicitand in acelasi timp si prezenta premierului la intalnire.

"La intalnire se vor stabili de comun acord primele masuri urgente - privind asigurarea logistica - pentru normalizarea functionarii sistemului de ordine publica si acordarea drepturilor angajatilor. Toate intelegerile stabilite vor fi inscrise intr-un document, semnat de participanti si, pe acelasi document, se vor specifica si masurile care vor constitui, la un termen precis, etapa a doua a rezolvarilor", se arata in comunicatul remis, vineri, agentiei MEDIAFAX.

Sindicalistii precizeaza ca solicitarea este "intrutotul conforma cu declaratia presedintelui Traian Basescu, cu privire la atributia Guvernului de a gasi solutii pentru rezolvarea revendicarilor".

"In situatia in care se va refuza intalnirea, premierul si ministrul Administratiei si Internelor devin raspunzatori, prin neimplicare, pentru eventualele proteste si consecintele acestora", se mai arata in comunicat.

Totodata, FNSPPC isi exprima surprinderea si indignarea pentru "deturnarea realitatii facuta de Presedintele Romaniei", in legatura cu mitingul de protest desfasurat la Bucuresti, in 24 septembrie.

"Toate declaratiile destinate publicului si toate aprecierile indreptate catre sindicalisti nu au facut decat sa amplifice speculatiile unor persoane si grupuri de interese, atrase de acest protest. Folosirea mitingului ca suport pentru speculatii oportuniste a amplificat indignarea politistilor. Ei au constatat astfel un nou abuz al celor care vor sa preia si sa manipuleze imaginea pozitiva a politistilor, folosind-o pentru dueluri politice. Participarea politistilor nu a fost dirijata si nici sponsorizata de vreun partid sau grupare politica", se mai precizeaza in comunicat.

Citeste si:
Sindicaliștii din Educație, întâlnire cu premierul Ciucă. Anunță...
Sindicaliștii din Educație,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.