Sefii Jandarmeriei, Olimpiodor Antonescu, DGIPI, Stefan Pop, si Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, Dan Valentin Fatuloiu, isi vor prezenta demisiile.

Decizia acestora vine in urma scandalului generat de marsul ilegal al politistilor, au declarat pentru MEDIAFAX, surse oficiale.


Generalul Olimpiodor Antonescu a fost numit la conducerea Jandarmeriei Romane in octombrie 2009. Olimpiodor Antonescu a fost, pana in 2008, prim-adjunct al comandantului Jandarmeriei Romane. El a fost unul dintre artizanii legii privind combaterea violentei pe stadioane.
Tot atunci au fost numiti si Dan Valentin Fatuloiu si Stefan Zaharia Pop, la conducerile Departamentului de Ordine si Siguranta Publica din Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), respectiv la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI).

Stefan Zaharia Pop a ocupat pana atunci functia de atasat de afaceri interne la MAI, venind la conducerea DGIPI dupa doar cateva ore de la demisia lui Gelu Drajneanu, in contextul scandalului Dan Nica, si numirea ca interimar a lui Paun Iordache, fostul adjunct al demisionarului.

Chestorul Dan Fatuloiu a ocupat, in trecut, functia de sef al Politiei Romane si sef al Politiei Capitalei. Fatuloiu a fost, din 1994 pana in 1997, inspector sef la Inspectoratul de Politie al Judetului Dambovita, dupa care, din 1997 pana in 2000, inspector sef la Inspectoratul de Politie al Judetului Arges.

In 2000 el a devenit sef al Politiei Capitalei de unde, in 2004, a ajuns director adjunct al Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. Un an mai tarziu a fost numit inspector general al Poltiei Romane, functie din care a pleacat in 2007, devenind sef al Biroului atasatului afacerilor interne in Statele Unite ale Americii, cu functie de ministru-consilier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.