Mii de voluntari au participat, sambata, la actiunea de ecologizare care s-a desfasurat in cadrul campaniei "Let's do it, Romania!", acestia adunand sute de saci de deseuri.

Peste 2.500 de voluntari din judetul Mures au participat, sambata, la campania "Let's do it, Romania!", acestia adunand peste 6.800 de saci de deseuri.

Potrivit organizatorilor, in urma actiunilor de ecologizare de sambata s-au colectat, in judetul Mures, 6.871 de saci de deseuri, cantitate la care se adauga 12 tone de deseuri rezultate din constructii.

"In judetul Mures, proiectul «Let's do it, Romania!» a beneficiat de implicarea a 2.546 de voluntari, in ciuda asteptarilor noastre care dadeau un numar de aproximativ 2.000 de participanti", potrivit organizatorilor.

La actiune au participat, printre altii, ministrul Mediului, Borbely Laszlo, reprezentanti ai autoritatilor locale, voluntari, detinuti si cadre ale Penitenciarului din Targu Mures.

In prima faza, organizatorii afirmau ca doresc angrenarea in actiune a 1.500 de voluntari la nivelul judetului.

In judetul Salaj, aproximativ 4.300 de voluntari au participat, sambata, la Ziua de Curatenie Nationala, programata pentru 25 septembrie prin proiectul "Let`s do it, Romania!", la nivel de judet fiind stransi peste 5.000 de saci cu deseuri, cinci remorci si 20 de pubele.

Coordonatorul-voluntari din echipa "Let`s Do It, Romania!" Salaj, Andra Farcau, a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX ca aproximativ 80 la suta din deseurile colectate sunt PET-uri, iar la nivel de judet cele mai mari mormane de gunoaie care a trebuit sa fie curatate au fost pe culmea Mesesului, padurea Cristurului, albiile Somesului si ale Crasnei si in jurul barajului Varsolt.

"In Salaj, s-au strans pentru Ziua de Curatenie Nationala peste 4.300 de voluntari care au reusit sa adune peste 5.000 de saci cu deseuri, cinci remorci si 20 de pubele. Proiectul s-a desfasurat OK, iar cei mai multi voluntari s-au mobilizat in Crasna, Zalau, Jibou, Simleu Silvaniei, Boghis si Cehu Silvaniei", a declarat Andra Farcau.

Citeste si:
5 moduri de reciclare care îți fac viața mai ușoară
5 moduri de reciclare care...

Potrivit sursei citate, au existat si noua comune unde proiectul a trebuit anulat, din diferite motive: Ip, Poiana Blenchii, Sanmihaiu Almasului, Hida, Cuzaplac, Sig, Rus, Cristolt si Ileanda, astfel ca ecologizarea s-a desfasurat in 42 de unitati administrativ-teritoriale din judet din 51 care erau incluse initial in proiect.

La nivel de judet, au fost identificate si curatate peste 200 de mormane de deseuri, desi acest judet se numara printre cele unde zonele cu gunoaie sunt mult mai putine comparativ cu alte regiuni.

"Let's do it, Romania!" este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat pana in prezent in Romania, care si-a propus curatarea mormanelor de gunoi din arealele naturale in Ziua de Curatenie Nationala - 25 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.